Migration Assistant v Mac OS X Lion prinesie možnosť prenášať dáta aj z PC

Migration Assistant je utilita, vďaka ktorej je prechod zo starého Macu na nový elegantnou a bezbolestnou procedúrou. Nový Mac stačí pripojiť k inému Macu cez sieť, k Time Machine zálohe alebo externému disku a všetky dáta a informácie sa automaticky prenesú aj na nový počítač. Po spustení nového Macu potom uvidíte všetko v takom stave, v akom ste to mali na vašom predošlom Macu, odpadajú tak starosti s inštaláciou a nastavovaním aplikácií, kopírovaním dát a podobne. To všetko však doteraz platilo len pri prechode z Macu. Switcheri predchádzajúci z Windows PC to mali komplikovanejšie.

Migration Assistant PC

S Mac OS X Lion už odpadne aj tento problém. Migration Assistant totiž bude dostupný aj pre prenos dát z počítača s Windowsom. Prechod z Windowsu na Mac sa tak značne uľahčí, aj keď vzhľadom na rozdieľnosť systémov sa asi nenájde switcher, ktorý by si vďaka Migration Assistant nevšimol, že je na novom Macu. Inštalácia nových aplikácií tak bude aj naďalej nutná, základné informácie a dáta by sa však mali preniesť automaticky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.