Jobs predstavil nový komplex Apple – kruhová “vesmírna loď”, sklenená po obvode, pre 12 000 zamestnancov

Nový campus Apple

Ak nemáte problém s angličtinou a chcete si pozrieť Steva Jobsa (video zo 7. júna 2011, hneď po začatí WWDC) v trochu odlišnej situácii od tých, na aké sme bežne zvyknutí, určite si pozrite nasledujúce video. Steve v ňom prezentuje plány Applu, ktoré má s obrovskými pozemkami odkúpenými od HP. Súčasný campus je pre Apple už príliš malý, a preto chce Apple na čele so Stevom Jobsom postaviť úplne nový campus v priestoroch, kde pôvodne sídlila divízia HP. Futuristicky vyzerajúci campus pripomínajúci skôr vesmírnu loď bude vysnívaným pracoviskom pre viac ako 12 000 zamestnan­cov, no napriek tomu bude na pozemkoch namiesto 20 % tvoriť zeleň až 80 % rozlohy. Autá budú v podzemných garážach, campus navrhli najlepší svetoví architekti a nebude chýbať ani vlastný zdroj energie. Plány sú výbornou správou aj pre Cupertino, pre ktoré je Apple výborným zdrojom príjmov prostredníctvom daní, ktoré platí. V novom campuse Applu by sa mali prví zamestnanci udomácniť už v roku 2015.

komentárov
  1. Velmi zaujimave, som zvedavy az to bude postavene v reali, kazdopadne Jobs si ocividne potrpi na design, aj na prostredie. No a na celej prezentacii som sa velmi dobre pobavil jak na strane Jobsa, tak na strane clenov zastupitelstva :-D

    0
    0
  2. Je vôbec možné pchať sa do zadku jednému človeku v takej miere? Zbytočne to tam prezentuje, dajú mu čokoľvek, o čo má záujem.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť