iCloud má automaticky riešiť konflikty pri synchronizovaní

V ostatnej epizóde The Talk Show diskutovali Dan BenjaminJohn Gruber o budúcnosti iOS 5 a iCloud. Okrem iného sa John Gruber vyjadril, že má informácie o tom, že iCloud bude disponovať funkciou na automatické vyriešenie konfliktov, ktoré eventuálne vzniknú pri synchronizácii.

MobileMe conflicts

Riešenie konfliktov v MobileMe. Zdroj: engelgrafik.comDnes funguje MobileMe tak, že v prípade, ak systém zaznamená dve verzie rovnakého súboru (povedzme záznam v Address Booku a pod.), na obrazovke sa objaví dialóg, v ktorom používateľ ručne vyberie verziu dokumentu, ktorú má MobileMe zachovať. iCloud bude toto riešiť automaticky bez informovania používateľa.

Aby predišiel strate dôležitých údajov, iCloud bude narozdiel od MobileMe podľa Grubera disponovať funkciou podobnou Time Macine alebo Versions v Mac OS X Lion. Používateľ si tak v obdobnom grafickom rozhraní bude môcť vybrať, ktorú verziu informácie si želá obnoviť.

John Gruber je známy ako jeden z najlepšie informovaných Apple analytikov s kontaktami priamo z prostredia Apple. Okrem iného pred uvedením iPad 2 schladil nádeje mnohých fanúšikov dúfajúcich v retina displej v novej verzii tohto zariadenia. Podľa jednej z jeho ďalších úvah, ktorá sa však, ako sám upozornil, nezakladá na informáciách od jeho kontaktov z Apple, ale iba na jeho osobných dojmoch, by Apple mohol porušiť svoj zabehnutý cyklus vydávania nových iOS zariadení a predstaviť iPad 3 už túto jeseň spolu s ostatnými iPodmi, a tak zjednotiť vydávanie iPadov a iPodov, ako aj získať väčší náskok pred konkurenciou. Viac sa dozvieme už o niekoľko mesiacov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť