iVianoce 2011 – aké sú najžiadanejšie darčeky týchto sviatkov?

Do Vianoc už ostáva prakticky len mesiac, a tak je nákupný ošiaľ, ktorý nás čaká, deň čo deň o niečo bližšie. Obzvlášť ťažké to majú v tomto období rodičia, ktorí sa snažia vzbudzovať vo svojich deťoch tie správne hodnoty, no zároveň im chcú splniť všetky priania. A práve v nich má najmladšia generácia celkom jasno. Vyzerá to tak minimálne podľa štatistík z USA od firmy Nielsen, ktorá ukazuje, po čom túžia deti vo veku od 6 do 12 rokov (a starší). Jednoznačne vedie iPad (44 %) a aj druhý a tretí najžiadanejší darček je od Apple – iPod touch a iPhone.

Zatiaľ čo pri úvode boja o zákazníkov v aktuálnej generácii herných konzol sa Wii od Nintenda tešilo obrovskému záujmu, pod ťarchou toho, že svoje verzie pohybového ovládania priniesla aj konkurencia s lepším hardvérom – Microsoft pre Xbox 360 a Sony pre Playstation 3 (aj keď Playstation Move sa umiestnilo na predposlednej priečke), vzbudilo medzi najmladšími malý záujem. Úplne posledné v rebríčku záujmu detí skončilo PSP, prenosná herná konzola od Sony, ktorá značne dopláca na úspech iOS a Androidu. Ďalšia veková kategória by si podľa nášho názoru zaslúžila podrobnejšie členenie. Zahŕňa totiž tínedžerov od 13 rokov, no hornú hranicu táto kategória nemá. Tak či onak, aj tu sa na prvom mieste s 24 % umiestnil iPad. Druhé a tretie miesto už ale patrí počítačom a elektronickým čítačkam. Rovnako ako prvé, aj posledné miesto je totožné s mladšou skupinou – PSP.

Najžiadanejšie darčeky vianoce 2011

Čo by ste pod stromčekom najradšej našli vy a čím sa chystáte obdarovať vašich najbližších?

komentárov
  1. Ja po dohode doma dostanem novy MBP 2,4 s 8GB RAM a 7200-otackovym diskom. Este mi nan chyba par stovak ale po decembrovej vyplate idem objednat.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.