iPhone 4S sa “vypredal” ešte pred spustením oficiálneho predaja

Výrazne vyšší výkon s procesorom Apple A5, 8 megapixelový fotoaparát konkurujúci kvalitným kompaktom a inteligentný osobný asistent Siri – to všetko sú pre zákazníkov novinky natoľko lákavé, že prvotnú kapacitu predobjednávok stihli vykúpiť v priebehu prvých hodín sprístupnenia tejto možnosti. Predobjednávky začali v piatok 7. októbra, a podľa Reuters zažil americký mobilný operátor AT&T, ktorý bol od prvého iPhonu exkluzívnym partnerom Applu, vôbec najúspešnejšie spustenie predobjednávok v histórii. Za prvých 12 hodín sa predalo 200 000 iPhonov 4S. Pre porovnanie, v roku 2010 sa predalo za prvý deň predobjednávok 600 000 kusov, avšak išlo o výsledný počet zo všetkých svetových aj amerických mobilných operátorov, ktorí iPhone 4 ponúkali od jeho uvedenia.

Situácia na nemeckých stránkach Applu

V tomto čase už pri iPhone 4S v ponuke väčšiny predajcov „prvej vlny“ svieti čas dodania 1–2 týždne, čo znamená, že úvodný objem určený na predobjednávky je vypredaný. Aj keď presné čísla zatiaľ nepoznáme, vyzerá to tak, že iPhone 4S bude pre Apple predstavovať najúspešnejšie spustenie predaja iPhonu v histórii. Keďže je dostupnosť posunutá zatiaľ len na 1–2 týždne, výroba je zrejme v plnom prúde a Apple a jeho partneri urobia všetko pre to, aby uspokojili vysoký záujem. Spustenie predaja v ďalších krajinách, vrátane Slovenska a Česka, ktoré má prísť 28. októbra, sa tak zatiaľ nezdá byť ohrozené. Počet dostupných kusov ale určite bude obmedzený.

Plánujete si iPhone 4S kúpiť aj vy? Akú verziu? A aký telefón ním nahradíte?

komentárov
  1. mam iphone 3gs 32gb a planujem kupit ip4s taktiez 32gb verziu… 64gb znie fajn, ale realne neviem, co by som s tolkym priestorom robil :D za usetrene peniaze si radsej kupim nejaky fajn kryt a pod…

    0
    0
  2. Rozumiem tomu ze je to asi naj mobil aky tento svet ponuka ale tie ceny su hrozne. Nechcem ho predavat za 100 eciek ale je len na skodu nas ked v usa ho dostanete skoro za facku. No ale tak to je zial. Stale pouzivam iphone 2g.

    0
    0
  3. Planujem si kupit 64gb verziu a vymenim sony erricson x10mini pro s androidom co mam ako sekundarny telenon k iphone 4 lebo ten telefon nie je zly ale android mi vazne zacina zrat nervy v niektorych veciach ja potrebujem “jednoduchy” telefon a nie sa sustavne s telefonom hadat ci spravi co chcem ale co chce on :)))))

    0
    0
  4. Plánujem si kúpiť 4S 64GB alebo 32GB podla dostupnosti ceny.. za iphone 4 32GB.. Len ma bude dosť hnevať že stratím všetky zmeny iOS cez JailBreak.. Ale pre lepší výkon sa to oplatí.. :)

    0
    0
  5. Dobrý deň, keď si ho chcem kúpiť iphone 4S v apple store v US odblokovaný za 649doláčov 16GB a poslať na Slovensko platí sa nejaké clo a DPH ( a asi koľko) ? A pôjde bezproblémov na Slovenského operátora?

    0
    0
  6. momentalne mam staru nokiu :D mal som iPhone 3G a planujem kupit iPhone 4GS 16 GB za usetrene peniaze som kupil LifeProof puzdro…

    0
    0
  7. 4s 16gb prijateľná cena vymením za 3gs 16gb…mne to stačí a ani tých 16 gb nemám zaplnených hudbu si stále mením pretože nerád prepínam čo sa mi aktuálne nepáči a na aplikácie mi stačí cca 6 gb :)

    0
    0
  8. pojde to na predaj ako teple rozky. kde su vsetci ti strasne sklamani, co nemaju svoju vytuzenu 5ku? :)
    tento telefon bude fakt pecka a tesim sa nan, 3gs pojde zene. len dufam ze 4gs bude fungovat a bude mat lepsie vychytane muchy ako 4ka po prichode. o masiarkach ake ma Lion sa nam dufam nebde ani snivat

    0
    0
  9. Ja sa teším na príchod iP 4s! Budem si môcť kúpiť iP 4, kedže mi v jan/feb končí viazanosť. Verím, že na iP 4 bude lepšia cena.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.