iPad pomohol zachrániť Vianoce

Priam až hollywoodsky príbeh napísal život v Kalifornii, USA. Keď okolo pol štvrtej v noci na štedrý deň počul majiteľ domu podivné zvuky a hluk, rýchlo zistil, že za to nemôže Santa. V ich dome totiž vyčíňal zlodej. Popri dvoch plochých televízoroch, notebooku a asi 40 vianočných darčekoch pre deti bol medzi ukradnutými vecami aj iPad. Ten však nebol zabalený. Bol už aktivovaný a majiteľ na ňom naviac mal aj funkciu Find My iPhone. Práve vďaka nej a spolupráci s políciou sa podarilo lokalizovať zlodeja len o niekoľko domov ďalej. Okrem toho, že sa našli darčeky a ukradnuté veci tejto rodiny, polícia zároveň zistila, že zlodej bol zodpovedný aj za ďalšiu lúpež v jeho rodnom meste. Vďaka Find My iPhone sa tak ukradnuté darčeky vrátili hneď dvom rodinám a deti mohli zažiť skutočné Vianoce. Zlodej už sedí vo väzení s kauciou stanovenou na 50 000 USD.

Vďaka iPadu si mohli deti pod stromčekom nájsť vysnívané darčeky. Zdroj L.A. County Sheriff Department/Cult of Mac

Používate funkciu Find My iPhone aj vy?

komentárov
  1. používam, prd platné. Ukradli mi telefón, pravdepodobne dali airplane mode a deaktivovali find my iPhone, alebo dali restore. Všimol som si to o hodinku neskôr, no už sa na find my iPhone neukázal. Keby to vyžadovalo heslo na deaktivovanie (či už pri deaktivovaní lokalizačných služieb, odstráneniu účtu, na ktorý je Find my iPhone nastavený, alebo aj pri restore), nevedeli by ho deaktivovať a služba by aj mala nejaký zmysel, tak ju aj šesťročné decko obíde

    0
    0
  2. Tupcek. Asi tak no. Podla mna by mali zaviest find my iPhone ktory by bol automaticky zapnuty nonstop a viazal by sa na seriove cislo takze aj po restore by ho clovek vypatral. Je to este v plienkach. Napr minule som si tak uvedomil na spoluziakovom booku mal na icloud.com autologin a v podstate na jeden klik som mu mohol zablokovat domaci imac a vymazat iphone…

    Andrej: To je kaucia a nie aukcia :D :D ALe pobavil si ma :)

    0
    0
  3. Ja mám tiež autologin na iCloud ale automaticky ako si chcem pozriet find my iPhone tak odomňa pýta heslo účtu takže v tomto by som problém nevidel.

    0
    0
  4. Ja mam pribeh ako ten prvy. V Starych Horach(Donovaly) nam vykradli izbu v penzione Daymont. Nestrazena recepcia= samoobsluha s klucmi od izieb.
    Ukradli aj iPad. Na druhy vecer sa s nim prihlasili na internet a mne dosiel mail na iPhone. Asi sa vystrasili lebo som poslal spravu ze su lokalizovani a policia je na ceste. Policia z Liptovskej Sielnici nasla iPad na stole v Kolibe Greta.
    Teraz ma uz caka v Bansej Bystrici na OO a vraj je OK.
    Hura ze existuje Find iPhone a nie vsetci to ovladaju.
    Brano

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.