Inštalácia OS X Lion pre firmy a školstvo

Apple v piatok zverejnil ďalšie informácie ku kontroverznému ťahu distribuovať Lion výhradne cez Mac App Store. Týkajú sa procesu inštalácie a cien pre firmy a vzdelávacie zariadenia. Aj v tomto prípade ponúkne Apple svoj nový systém prostredníctvom internetu.

OS X Lion pre firmy a školstvo

OS X Lion pre firmy a školstvoMulti­licencie budú dostupné v minimálnom počte 20 kusov, pričom cena za kus je rovnaká ako normálna cena Lionu 29,99 USD (21 EUR). Za ďalších dvadsať dolárov za licenciu sú k dispozícii údržbové verzie. Pre školstvo, vzhľadom k Apple Education Licensing Program, navyše Apple poskytuje balíčky softvéru, kde sú okrem systému aj aplikácie iLife a iWork za 39 USD (27 EUR), pri minimálnom odbere 25 licencií.

Nákup licencií bude prebiehať pod http://store.apple.com, kde záujemca obdrží redeem code. Po jeho zadaní v Mac App Store nákupe sa stiahne inštalačná aplikácia Mac OS X Lion. Tú potom stačí skopírovať na všetky Macy a bez reštartovania alebo spúšťania z externých diskov sa snežní leopardi premenia na levov.

Ako prídavný modul k Mac OS X Lion sa za 49,99 USD (35 EUR) bude dať dokúpiť Mac OS X Server verzia, ktorej inštalácia prebehne tiež bez zásahu do chodu systému. Zo Snow Leopard a Snow Leopard Server bude treba rovnako upgradovať zakúpením Mac OS X Lion a k nemu prípadne Lion Server modul. Lion Server samozrejme poskytne aj utilitu NetInstall pre zjednodušenie aktualizácií a konfigurácií väčších množstiev počítačov. Pre neservrový Lion by mala byť dostupná na Mac App Store.

komentáre
  1. To by ma zaujimalo ako si to predstavuju… firma s 20 Macmi – tzn. ze kazdy zamestnanec bude musiet mat svoj Mac Store account? Alebo budem moct pouzit jeden firemny account na kazdom stroji? Teraz mozem mat tusim max 5 zariadeni. Pride mi to trochu nedomyslene ( hlavne ked ku kazdemu Mac Store uctu chcu hned aj cislo kreditky ).

    0
    0
  2. zdravím, má niekto info o tom či bude opäť možnosť zakúpiť family pack? 5 licencii za zvýhodnenú cenu?

    0
    0
  3. to: prefectX

    1.) Nie je pravda, že ku každému Mac Store účtu chcú číslo kreditky – máš možnosť zvoliť None

    2) Nie je potrebné, aby mal každý zamestnanec Mac Store account, viď:
    Nákup licencií bude prebiehať pod http://store.ap­ple.com, kde záujemca obdrží redeem code. Po jeho zadaní v Mac App Store nákupe sa stiahne inštalačná aplikácia Mac OS X Lion. Tú potom stačí skopírovať na všetky Macy a bez reštartovania alebo spúšťania z externých diskov sa snežní leopardi premenia na levov.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.