Google nemá obavy zo súdnych sporov o patenty, Apple vraj reaguje žalovaním, pretože nevie reagovať inováciami

Ako ste sa predvčerom mohli dočítať, Apple vyhral súdny spor o patenty s konkurenčným HTC. V krajnom prípade by to mohlo viesť k úplnému zákazu predaja telefónov HTC porušujúcich patenty Applu v USA. Keďže na HTC smartfónoch nájdete väčšinou operačný systém Android, tieto spory sa dotýkajú aj Googlu. Vyjadrenie Erica Schmidta z Googlu pôsobí zarážajúco. Myslí si totiž, že Apple nevie čo robiť s obrovským úspechom Googlu, a keďže nie je schopný reagovať inováciami, reaguje žalovaním a súdnymi spormi. Vzhľadom na to, že Android vyšiel až rok po úspešnom prvom iPhone a v podstate imitoval jeho inovácie, o iPade ani nehovoriac, je prekvapivé vidieť tvrdenie, že Apple je spoločnosťou, ktorá nevie reagovať inováciami. Ani Google ani HTC totiž neboli firmami, ktoré ako prvé prišli s úspešným dotykovým telefónom či tabletom, o iných oblastiach nehovoriac. Aj keď sú patentové spory často nezmyselné, snaha Applu ochrániť svoje inovácie je logická. Google údajne urobí všetko pre to, aby HTC v spore vyhralo.

komentárov
  1. Chranit svoje inovacie?? Patentovy zakon je brzda ludstva. Nebyt patentov, dnes by sme do prace lietali. Znie to mozno expresivne, no zial je to tak. Elektricke automobily jazdili po cestach pred vyse 30 rokmi(!) Motor na vodu existuje mozno aj dlhsie. CD sa drzalo v sufliku cez 10 rokov!!! Kym prislo ako velka novinka. Technologia baterii je davno vyriesena, ale vsetky patenty skupili velke ryby, ktore len cakaju kym sa tychto sraciek trh nasiti a potom pomaly prepnu na vyssie obratky. Zda sa vam to OK?

    Technologie patria ludom, nie firmam, jednotlivcom. Dokym to nepochopime, budeme sa sudit o klikacie kolecka a picoviny namiesto toho aby sme si ulahcili zivoty. Firmy vyhadzuju miliardy na vyvoj kolesa, platia nezmyselne poplaty za prirodzene veci, len preto ze si ich nejaky blbec patentoval.

    Toto nie je ziadna technologicka doba, je to stale stredovek. Obdobie temna pre technologiu. Ak by ludstvo spojilo hlavy dohromady a vyuzilo vsetky svoje poznatky, tak by nam stacila 2h pracovna doba a hlad by sme urcite nepoznali…naozaj na to potrebujeme 3.svetovu?

    0
    0
  2. ze ho (Erica Schmidta), s prepacenim, huba neboli … ako sa pise v clanku “Google ani HTC totiž neboli firmami, ktoré ako prvé prišli s úspešným dotykovým telefónom či tabletom”

    0
    0
  3. mio a ty si ako zistil ze technologie patria ludom a nie firmam? tak nech rozdavaju zadarmo ked je to nase. uz sa tesim

    0
    0
  4. prispevok z pohladu iOS pouzivatela. Google kradne? Ano, a co teraz?. Apple kradne takisto len si to nechcete priznat :) A to ze Google a ine firmy stvorili podobne pouzivatelske prostredie ako Apple? Ved to je pre zakaznika len a len dobre. Viete si predstavit ako by sa ovladalo nejake uplne ine? A myslim si ze bez tlaku Googlu, HTC, Samsungu by Apple nikdy nebol tam kde je dnes :)

    0
    0
  5. pb: ved o tom pisem, ze ich vlastnia a podla mna by mali vlastnit len ich vyuzitie, cize konkretny produkt nie povolenie na napad. Zober si, ze prides sam na nejake riesenie, lenze tak ako skoro vsetko na svete uz niekedy niekto vymyslel. A kedze to nikde nie je, das to do obehu. Lenze za pol roka sa ti ozve ujo v turbane, ze “ukradol si mi napad” zrus svoj projekt. Za co? Zato, ze ma papier, ktory si kupil od podobneho cloveka ako ty, co nieco vymyslel v garazi?
    Musis sa podriadit, zrusist, kym ti nepovoli. A co ak nepovoli nikdy?

    Patenty by sa mali ked UZ kupovat ako konkurencna vyhoda na urcite kratke obdobie – pol roka? Max rok.

    jeho meno: pred asi 4 rokmi som cital clanok, kde sa do baterii doplnala voda, namiesto klasickeho nabijania, tiez existuju projekty roznych solarnych, indukcnych a dynamickych technologii na baze dynama, magnetizmu, solarneho dobijania…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.