Biely MacBook možno toto leto skončí, jeho miesto v ponuke nahradí MacBook Air

Voľba switcherov, ktorí chcú vyskúšať Mac, ale obávajú sa vysokej a pre nich neistej investície, často padne na Mac mini alebo biely MacBook. Druhý menovaný bol totiž donedávna najdostupnejším prenosným počítačom od Apple. Odkedy však Apple začal predávať 11,6″ MacBooky Air s hliníkovým telom a ultra tenkým dizajnom, význam bieleho plastového MacBooku klesol. V USA predstavuje asi len 10 % predaných Macov.

Posledná aktualizácia MacBooku bola ešte v máji 2010, a podľa najnovších správ má skončiť jeho dodávanie v auguste tohto roku. Aj keď je možné, že Apple jednoducho predstaví vylepšený model, logickým krokom sa zdá byť aj jeho zrušenie. Úlohu lacného Apple notebooku totiž hravo zvládne aj atraktívnejší MacBook Air, ktorý dostanete za tú istú alebo podobnú cenu. Keď Apple popri Mac OS X Lion predstaví aj lepšie MacBooky Air s väčšou kapacitou, voľba bude ešte jednoduchšia.

MacBook Air začína u nás na cene 999 EUR, MacBook White je v akciovej ponuke dostupný za 759 EUR.

komentárov
  1. White nemozu zrusit vzhladom k tomu ze 11 palcovy Air je viacmenej netbook a dost drahy netbook, takto odradia vacsinu switcherov. 1000 eur za pocitac s malym displejom ktory nie je najpohodlnejsi a bez supedrive. nie kazdy bude mat zaujem.

    0
    0
  2. macblogger:

    ja si v ziadnom pripade nemyslim ze macbook air je netbook, mam macbook pro 2008 a macbook air najnovsi a air je sviznejsi ako moj macbook pro!!! hlavne asi kvoli disku… pamat mam 8gb (pro) a 4gb (air)… takisto je rozlisenie displeja dobre, len je to malicke, pre switcherov akurat, pri najhorsom pouziju externy monitor… white vymizne a nikomu chybat nebude

    0
    0
  3. jasomto:
    Switcher z vybaveneho 15″ pocitaca ktory ma uplne vsetky porty prejde na zmenseninu Airka bez cdromky…nedava to ziaden zmysel. Tvoj je sviznejsi jednoznacne kvoli SSD disku, je to velmi velmi velmi malicke pre niekoho kto hlada seriozny plnokrvny pocitac na vsetko. A tym 11″ airko nie je.

    0
    0
  4. omg, a to som chcel tieto vianoce kupovať white… tento notebook bol najrozumnejšia voľba pre každého človeka ktorý nechce machrovať, a nepotrebuje výkon, ale nechce air… takže sa z mac-om pekne rozlúčim a zostanem pri iPode/iPhone…. :(

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť