Golden Master verzia Mac OS X Lion neobsahuje tradičné úvodné video pre prvé spustenie Macu

Ako ste sa na MacBlog.sk mohli dočítať, Apple už vypustil Golden Master verziu operačného systému Mac OS X Lion, čo znamená, že od finálnej verzie pre verejnosť nás skutočne delí už len niekoľko dní. Množstvo vývojárov tak už malo možnosť okúsiť, ako bude verzia systému Mac OS X Lion predávaná verejnosti vyzerať. Zaujímavé zmeny sa týkajú aj známeho úvodného videa, ktoré bolo prítomné v predošlých verziách Mac OS X.

Počas prvého spúšťania nového Macu alebo čerstvo nainštalovaného operačného systému Mac OS X sme boli doteraz zvyknutí na privítacie video, ktoré zobrazovalo slovo „Vitajte“ v niekoľkých rôznych jazykoch. Privítanie bolo sprevádzané piesňou Exodus Honey od Honeycut.

Setup Assistant vás zoznámi so scrollovaním v Mac OS X Lion. Zdroj: MacRumors.com

Prvé spustenie Golden Master verzie Mac OS X Lion však neprináša žiadne nové ani staré uvítacie video. Mac OS X Lion vám namiesto toho ukáže hneď Mac OS X Setup Assistant, ktorý vás prevedie základnými krokmi potrebnými pre nastavenie Macu. Obsahuje aj časť venovanú zoznámeniu sa so scrollovaním v Mac OS X Lion, pričom tá je prispôsobená podľa toho, či používate myš alebo trackpad.

Samozrejme, uvítacie video by Apple ešte do finálnej verzie mohol na poslednú chvíľu pridať, no takýto postup by bol nezvyčajný. V predaji by mala byť do dvoch týždňov exkluzívne cez Mac App Store za cenu 23,99 EUR (29,99 USD).

komentáre
  1. Konecne to dali prec, aj tak to bolo (pre mna) otravne. Inak som z Liona milo prekvapeny, no neskutocne som sklamany z vyvojarov – kompatibilita poniektorych aplikacii je zalostna!!! Developer prewiews bolo dost vela a dost skoro na to aby urobili nieco zo svojimi produktmi podaktore su znacne problemove hoci casu na vydavanie verzii “kompatibilnych” s Lionom mali dost.
    System sam o sebe velmi svizny.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.