Gestá pre 4 a 5 prstov v iOS 4.3 neprídu, tvrdí Apple

Druhá betaverzia iOS 4.3, ktorá vyšla len týždeň po prvej, oboznamuje vývojárov s tým, že gestá používajúce 4 alebo 5 prstov na iPade boli v betaverzii aplikované len pre získanie odozvy od vývojárov, no do finálnej verzie iOS 4.3, ktorá bude sprístupnená širokej verejnosti, sa nedostanú.

Gestá na iPade
komentárov
  1. nedokazem si predstavit ani jeden rozumny dovod preco by tam tie gesta nemohli byt, mna osobne velmi nadchli, ako pouzivatel magic trackpadu som sa na to velmi tesil, mam iPad v puzdre a home buton mam trosku horsie pristupny… tak naco 4.3 bude dobra okrem pridania hotspotu a zmeny tlacitka hlasitosti? zeby pridali konecne budik a hodiny?

    0
    0
  2. ronox: Dovod mozno existuje – aktualne aplikacie vyuzivajuce 4-5 prstove gesta :/ Urcite vedia, ze je to velky luxus a lakadlo, teraz cakaju ako sa zacnu ozyvat zlaknuti developeri. Podla mna by to mal Apple “drzo” nasadit s tym, ze by napriklad po aktivacii tychto gest v menu sa tieto gesta dali Home buttonom aktivovat/deaktivavat.

    0
    0
  3. to mam za to, ze som sa tesil :/ … ale ano, bola by to funkcia, ktora by ma “donutila” k update na iP2 ; takze to dava zmysel

    0
    0
  4. Myslím že tu bude navyne iOS 4.3 pre iPhone,pretože Apple stále nevie ako asi implementuje tieto gestá do iOS na 3,5 palcovu obrazovku iPhonov.
    Dokazovalo by to aj táto citácia Applu:
    ,,This feature will not be enabled in iOS 4.3 for customers, but we are providing this preview to gather input on how these gestures work with your apps.,,
    Táto správa ma takisto zarazila kedže nenávidím hladanie Home button na iPade a taktiež dvojklik pre multitasking sa mi zdá priliš nejasný, nedokonalý a nemyslím si že Apple a hlavne taký perfekcionista ako Steve Jobs to nevidí.A práve tieto gestá by to idealne vedeli nahradiť.Ale taktiež si nemyslím že by homebutton mal zmyznúť,pretože je to prvá vec čo každý nováčik stlačí,takže určite aj Home button ma svoje miesto.
    PS: iOS 4.3 b2 bola práve zverejnená a verzia pre iPhone obsahuje gestá!

    0
    0
  5. nenapadlo ma ze by sa to mohlo yt s inymi aplikaciamy, ale naozaj je to ten problem? kolky z vas pouzivaju 4 alebo 5 prstov v aplikacii? a co moznost v menu vypnut gesta v urcitych aplikaciach? bolo by to velmi tazke? asi ano ked vieme aky prolem robi apple implementovat svetove casy do ipady

    0
    0
  6. Netreba to brať tak tragicky.

    Je to len beta verzia, takže je dosť možné, že sa v konečnej verzií aj objaví nakoľko iOS poslali vyvojarom na posúdenie, takže aj ohlas na gestá pre iPad budú (podľa mňa) pozitívne.

    iPad-u gestá odstránili ale iPhonu naopak pridali. Je to len o ohlasoch na nové nadchádzajúce funkcie v iOS.

    A aby sa to s inými aplikáciami ,,bilo”? Nezdá sa mi to. V podstate je to to isté ako keby som to spravil mechanickým tlačítkom.

    0
    0
  7. no skoda, tiez som sa velmi tesil na tie gesta, kedze som si velice oblibul multitouch touchpad na MBP…co uz, tak si par mesiacov pockame…

    0
    0
  8. Tak tak nemohlo by to fingovat VZDY
    A uvedie i príklad: cut the rope
    Tam pri pouziti 4 a 5 stale len rezete 5-timi prstami

    0
    0
  9. Problém může být právě v aplikacích jako je například Meritum Paint. Kde v tomto případě můžete 5 prsty malovat. Různé aplikace můžou využívat gesta 5 prsty různě.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.