Finančné rezervy Applu by stačili na fungovanie firmy bez akýchkoľvek príjmov až do roku 2018

Jednou z informácií, ktoré Apple zverejnil počas ohlasovania finančných výsledkov, je aj stav finančných rezerv. Tie dosahujú neuveriteľných 65,8 miliárd USD. Nakoľko pre bežných smrteľníkov sú to len vysoké čísla, analytici sa rozhodli priblížiť nám, o akú sumu v skutočnosti ide, na príkladoch. Ak by Apple odrazu prestal predávať akýkoľvek tovar a prišiel by tak o všetky príjmy, finančné rezervy by mu vystačili na bezproblémovú prevádzku až do roku 2018. Celých sedem rokov by bez príjmov aj naďalej mal dostatok prostriedkov na vývoj, predaj, administratívne a ďalšie náklady. Rezervy Applu predstavujú polovicu hodnoty Googlu. Práve vysoké rezervy podporujú špekulácie o tom, že by Apple mohol investovať do odkúpenia niektorej z viac či menej konkurujúcich spoločností.

komentárov
  1. den, preco by mali kupovat spolocnost, co nema vyhlad do buducnosti a viac menej sa s nimi nepocita.
    apple potrebuje vyrobne firmy, aby im samsung nemohol robit problemy, ked budu s nimi dojednavat nove ksefty.
    viac sebestacnosti ++ viac malych technologickych, novatorskych firiem.

    0
    0
  2. ccd: ziskali by mnozstvo patentov. MNOZSTVO patentov. Dalej vyrobne kapacity, celkom dobrych dizajnerov (Nokia casto, aj teraz, ma velmi pekne a kvalitne telefony ale vdaka softwaru su uplne nepouzitelne)… nie ze by ich Apple potreboval, ale… ziskali by proste dalsich. Kopec dobrych programatorov, ktori by s normalnym nasmerovanim urcite vedeli produkovat dobry software (imho neschopny manazment nokie je to, co sposobuje sucasnu impotenciu stavajucich softwarovych produktov nokie).
    A v neposlednom rade by hlavne ziskali osvedcene trhy. Nebolo by podla mna spravne kupit a zabit nokiu. Lepsie by bolo kupit, nechat zit, usmernit a tazit z nej. Hmmm.. ale to si vlastne neviem predstavit ani ja :-)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.