Biely iPhone 4 konečne realitou, predaj začína dnes, na Slovensku ho ale budete hľadať zbytočne

Takmer s ročným oneskorením dnes, 28. apríla, Apple konečne oficiálne spúšťa predaj bielej verzie iPhonu 4. Ceny a kapacity ostávajú rovnaké ako pre čiernu verziu, okrem USA bude od dnes biely iPhone 4 dostupný aj v takmer 30 ďalších krajinách, vrátane susednej Českej republiky a Rakúska. Podobne ako iPad 2 aj biely iPhone 4 Slovensko obchádza, no podľa tlačovej správy by mal byť tento model čoskoro dostupný po celom svete.

iPhone 4 biely Biely iPhone 4 bol predstavený S. Jobsom spolu s čiernym modelom ešte v júni 2010. Aj keď predaj oboch modelov mal začať prakticky hneď, do predaja sa nakoniec dostal len čierny iPhone 4. Tým sa spustil kolotoč neustáleho odkladania začiatku predaja bieleho modelu bez odhalenia skutočnej príčiny. Dnes ju už poznáme, výroba bieleho iPhonu 4 bola jednoducho ťažšia ako Apple čakal. Údajne to nie je len o tom vyrobiť bielu farbu, problematické je najmä prispôsobiť jej všetky senzory, ktoré telefón má. Kombinácia skla a bielej farby zrejme prepúšťala najmä k Proximity senzoru a fotoaparátu priveľa svetla, čo ohrozovalo ich funkčnosť. Tak či onak firma ako Apple by mohla mať takéto problémy vyriešené pred tým, ako celému svetu ukáže biely iPhone 4 a povie, že jeho predaj začne naraz s čiernym modelom. Práca na bielom iPhone 4 zrejme zjednodušila prípravu bieleho iPadu 2, ktorý bol našťastie k dispozícii v oboch farbách od prvého dňa predaja.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.