Čomu sa venuje jeden z tvorcov prvého iPodu, Tony Fadell? Termostatom

Jeff Robbin a Tony Fadell boli hlavnými zodpovednými osobami pri vývoji prvého iPodu, ktorý uzrel svetlo sveta pred desiatimi rokmi. Zatiaľ čo o Jeffovi Robbinovi sa hovorí, že pracuje na vývoji Apple televízora, ktorý by mal zrevolucionalizovať aj túto oblasť, Tony Fadell sa venuje úplne inej oblasti. Keďže Stevovi Jobsovi sľúbil, že nebude robiť nič, čo by mohlo konkurovať produktom od Apple, pustil sa na úplne iný trh, trh termostatov.

Už v novembri sa preto dostane do predaja nový termostat firmy Nest Labs. Nápad vznikol pri zariaďovaní jeho domu, kedy zistil, že v ponuke termostatov nebol ani jeden, ktorý by mal nápaditý dizajn, a preto sa rozhodol vytvoriť svoj vlastný. Spolu s obrovským potenciálnym trhom a priaznivým vplyvom na planétu ho myšlienka okamžite zaujala. Okrem výborného dizajnu vyniká tento termostat aj tým, že sa pripája na Wi-Fi sieť a môže byť ovládaný napríklad prostredníctvom iPhone aplikácie alebo laptopu. Taktiež je schopný sa učiť vaše zvyky vo vyhrievaní. Jeho cena bola stanovená na 249 USD.

komentárov
  1. Vyzerá to zaujímavo, ale má to aj nevýhody. Existujú otvorené systémy domácej automatizácie ako zWave pri tomto systéme rôzny výrobcovia vyrábajú komponenty ako ovládanie svetiel kúrenia, mechanických žalúzií a tie sa dajú zapojiť do fungujúceho celku vďaka zWave štandardu komunikácie. O tej technológií si treba prečítať netreba to rozpisovať, ale ovládanie cez iOS a Android samozrejmosť.

    Tento termostat sa mi páči, ale prečo sa nedržia otvoreného štandardu ako zWave do ktorého sa dajú prikupovať komponenty postupne bez problémov a čo je hlavné netreba pri tomto systéme všade ťahať káble… !!!

    0
    0
  2. A veľa ľudí vraví, že na trhu už nieje miesto pre niečo čo ešte nebolo vymyslené.
    Koho by už napadlo spraviť inteligentný pekný termostat ? :) Oceňujem ľudí aj firmy, kroté majú takéto nápady a sú mi vzorom.

    0
    0
  3. Termostat je naozaj pekny, ale zujalo ma akym iPhonom ho ovladala pani? Ked si na iP4 premietnem kruznicu-z hora a z dola mi veru neostava tolko miesta ako na jej iPhone. Len taky malicky detail.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.