Pozrite si porovnanie fotoaparátov vo všetkých doposiaľ predstavených iPhonoch

Lisa Bettany z tímu, ktorý pracuje na obľúbenej aplikácii Camera+, zverejnila zaujímavé fotografie, ktoré priamo porovnávajú fotografie rovnakých miest vytvorené na všetkych doposiaľ predstavených iPhonoch – iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 a iPhone 4S, spolu s kompaktným fotoaparátom Canon S95 (predáva sa približne za 370 EUR) a digitálnou zrkadlovkou Canon 5DMKII (predajná cena približne 2000 EUR bez objektívu). Ako máte možnosť vidieť, iPhone 4S je bez problémov schopný konkurovať aj high-end kompaktnému fotoaparátu.

Zdroj: MacRumors

Porovnanie iPhone 4S fotoaparát

Zdroj: MacRumors

Kompletnú sériu porovnávajúcich fotografií nájdete tu.

komentárov
  1. pride mi to dost zvlastne, tie prve dva obrazky ocividne nie su zaostrene. Tak je to trosku hlupe porovnanie. A tvrdit ze phone camera je schopna konkurovat DSLR je taktiez nezmysel, staci pracovat s hlbkou ostrosti (s vacsimi objektami ako chrobaky, motyle a kvety) a je vymalovane. To je nieco co phone kamery zrejme nikdy nedosiahnu (kvoli velkosti snimaca a optike), nech maju akekolvek megapixely …

    0
    0
  2. Tak z tech fotek je videt akorat to, ze vyvoj fotaku v iPhone prosel vyvojem. prvni dva ostrily nekam do dali, az 3gs nalezl klic v popredi. 4 a 4s rozdilne zvolili expozici a vyvazeni bile – asi ta evoluce. Co se srovnani s fotoaparaty Canon tyka, jasne je to videt na dynamickem rozsahu. Iphone ma na fotce slita tmava mista do cerne a svetla vypalena do obrich ostrovu… viz stiny a odlesky klice. Naprosto maximalne je to videt na fotkach mesta. Zatimco na snimcich z canonu je videt kresba v tmavych ulicich ve stinu i na jasne obloze, iphone ponoril tmava mista do temnych pekel, kde nikdo nic neuvidi. Moje hodnoceni – 4S foti nejlip z iphonu srovnatelne s kompaktem 2-3tis czk. Na vic nema. Srovnavat to s 5DMKII je hodne odvazne, asi jako tvrdit, ze kratka fabie je stejne dobra jako porsche, protoze ma obje stejnej kufr… BTW – tohle se tykalo expozice atd. Zbytek se da z obrazku 800x600px tezko soudit – a sobne si myslim ze vim, proc autori nemistili na web fotky v plnem rolzliseni…

    0
    0
  3. pro “sq”: 1) investovane (deseti)tisice do noveho telefeonu je potreba si zduvodnit a ujistit se ze je to dobry kup…
    2) par fanatiku potrebuje nejaka hesla na tricka…

    0
    0
  4. Pani.. zdroj fotiek nie je macrumours… to je iba zdroj odkial ste prebrali clanok… fotky spravila bethany – takze na nich ma autorske pravo a na kolaz/montaz ako taku zase ludia z petapixelu… Ci mal petapixel povolenie na pouzitie fotiek to nevedno :) ale na montaz ma autorske pravo on…

    0
    0
  5. vôbec iPhone 2G ( original ) nefotí až tak zle, používam ho denne a už zopár desiatok fotiek som na ňom nafotil a fotí o dosť krajšie, ako mnoho iných 2MPX a vôbec nie tak zla, ako je prezentované na tých fotkách

    0
    0
  6. Tak se nad těmi snímky s nostalgií usmívám. Možná ještě mou debatu na téma foto ve iPhone 3 najdu :) Jej já to dostal , když jsem napsal, že ty obrázky jsou velice špatné, někdy témeř nepoužitelné ani jako rodinný obrázek pod stromečkem. :)
    A teď k 4S. To srovnání jasně ukazuje, že na oba canony iPhone 4s nemá a mít nemůže,je nutné srovnání jen s fotomobily. Když se podíváte na fota z iPhone tak je vidět jak vše ujíždí do červena !! Barvy jsou navíc rozmyté.
    Bohužel tuto tendenci mají i mobily od HTC.
    Porovnat by se měli s mobily Nokia nebo Sony – Ericson.

    0
    0
  7. a kde je foto z tej drahej zrkadlovky ? navyse, taketo digitalne porovnavanie je vhodny akurat na marketing .. kedze len porovnanie s realnym objektom da obraz toho, ci je to dobre alebo zle … ako mozem vediet ci to srdce nie je modre ? a ta retiazka je strieborna, ci zlata, ci medena ? ci aka je jeho realna farba ? .. toto porovnanie nema ziadny zmysel .. jedine tak ohurit totalneho laika.

    0
    0
  8. Nechajte redaktorov, nech sa vyšantia,
    veď už asi nevedia o čom pisať.
    Človek čo sa rozumie fotografii, by takéto drísty neuverejnil.
    Porovnávajú kolonežku so vzducholoďou.
    Samá propaganda…

    0
    0
  9. tak takú kravinu môže napísať applák, teraz budú všetci profíci behať a fotiť s apple :D

    ale jasné čočka čo má 4S je neprekonateľná a porovnateľná zo zrkadlovkou. :D :D :D

    0
    0
  10. Tak tohle je blbost už na první pohled. Každý telefon má jiné rozlišení foťáku a tady je stejný výřez pro každý z nich. Takže se srovnávají hrušky s jabkama.

    0
    0
  11. Zrovnavanie s 5D je šialene už len koli optike. Foto s Canou je len kompozíciou ine …
    Pri fotkách z IPhonu to može byť tým že tam je dáky divný auto upravovač foto.
    Podla mňa dneska už nieje problém urobiť foták ktorý fotí dobre za slnečného dna :D

    0
    0
  12. “Ako máte možnosť vidieť, iPhone 4S je bez problémov schopný konkurovať aj high-end kompaktnému fotoaparátu.”

    p. Beles, chcem sa opytat, ake narkotika beriete?

    0
    0
  13. bludy, nech foti 4S jak nejlepsie vie ale brat do ust Canon 5DII je trosku prehnane, nikdy sa nevyraobi alebo sa neda porovnat telefon s profi fotakom, porom by vsetci tý krajinkrarsky a atelierovy fotografi nemali tolko fototechniky a vytiahli by ajfon :) Som rad ze sa kvalita fotky zlepsila ale ja ostavam pri zrkadlovke, ale je pravda ze ak by sm al 4S poruke ked nemam poruke Canon tak je vždy najlepsi fotak ten ktorý mame momentalne vruke :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.