Na kód zakmnutý iPad 2 otvoríte so Smart Coverom vďaka bezpečnostnej chybe aj bez znalosti kódu

Ak patríte k ľuďom, ktorí si úzkostlivo chránia svoje súkromie, iPad 2 v kombinácii so Smart Coverom pre vás v súčasnosti nebude šťastnou voľbou. Bola totiž objavená bezpečnostná chyba, vďaka ktorej môže získať ktokoľvek pomerne jednoducho prístup k vášmu iPadu 2 so Smart Coverom aj napriek tomu, že ste ho uzamkli bezpečnostným kódom. Stačí dodržať niekoľko jednoduchých krokov.

  1. Zamknite iPad 2 na heslo
  2. Podržte tlačidlo power (na vrchu iPadu) kým sa zobrazí slider na vypnutie iPadu
  3. Zatvorte Smart Cover
  4. Otvorte Smart Cover
  5. Na spodku obrazovky kliknite na Cancel

Ak ste dodržali vyššie uvedený postup, máte prístup k tomu, čo bolo na iPade naposledy zobrazené pred zamknutím. Keď sme túto chybu testovali my, podarilo sa nám napríklad odosielať správy cez iMessage alebo odosielať všetky kontaktné údaje z Contacts e-mailom. Keď zostal otvorený Mail, pri pokuse pozerať si iné, ako práve zobrazené e-maily, napokon zmizli všetky. Určite pri skúšaní narazíte aj na ďalšie možnosť zneužitia tejto bezpečnostnej chy­by.

Kým Apple vydá aktualizáciu, v ktorej tento bug opraví, môžete sa pred ním ochrániť tým, že vypnete v Settings → iPad Cover Lock automatické zamknutie a odomknutie iPadu obalom Smart Cover.

komentárov
  1. to je dan za to, ked sa chce vsetko maximalne zjednodusovat .. a nie je to nic vynimocne, kedze v apple produktoch sa casto objavuju uplne kuriozne a nepochopene chyby .

    0
    0
  2. A toto je čo? Vyskúšal som a funguje. Jedno viem isto: keď skončím s ipadom nezavriem obal, ale predtým budem držať tlačidlo(gombík) power, lebo to asi sa musí? Ste normálny???

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.