Apple vydal prvú aktualizáciu pre Mac OS X Lion

Od spustenia predaja nového operačného systému Mac OS X Lion neprešiel ani mesiac a už tu máme prvú atualizáciu. Mac OS X 10.7.1 je odporúčaný všetkým používateľom Liona a prináša lepšiu stabilitu a kompatibilitu. Sústredí sa pritom najmä na problémy so zamŕzaním systému pri pozeraní videa v Safari, zvukovým výstupom pri pripojení cez HDMI alebo optický kábel, zvyšuje spoľahlivosť Wi-Fi a odstraňuje problém brániaci preneseniu nastavení, súborov a aplikácií na nový Mac s OS X Lion. Podrobné informácie nájdete tu.

Mac OS X Lion 10.7.1 je distribuovaný aj v špeciálnej verzii pre MacBooky Air a Mac mini, ktorá rieši napríklad problém so svojvoľným spúšťaním MacBooku Air po pripojení MagSafe adaptéru, s blikaním displeja MB Air a so spomaleným slotom na SD karty v Mac mini. Nakoniec nechýba ani verzia pre serverové systémy (Mac mini server).

Po nainštalovaní aktualizácie, ktorú nájdete tradične v Software Update, je potrebné reštartovať Mac. Nasledujúca verzia Mac OS X 10.7.2 by už mala priniesť aj sprístupnenie služieb iCloud.

komentárov
  1. Ahoj vsem. Mam takovy problem po naistalovani liona, vzdy kdyz zapnu imac, tak musim vzdy pripojit svoji sit manualne, i kdyz to najde moji sit, tak se to proste na ni automaticky nepripoji a musim na ni rucne kliknout a az teprv se mi to pripoji na net. U snow leoparda takovy problem nebyl, az ted. Nepomohl ani ten update ani restart pc, routeru a ruzne nastaveni v predvolbach site. Nevite kde je problem?

    Diky

    0
    0
  2. ziadny update pre Finder, mne funguje vsetko paradne az nato ze ked moc tlacim tak sa sekne Finder a odsekne sa az po restarte, hlavne ked kopirujem viac cez AFP. Ale zas tak moc mi to nevadi stalo sa to asi len 3x.
    Uvidim mozno sa to casom niako ulezi

    0
    0
  3. Ja som spokojny. Pred aktualizaciou mi neslo prezerat zdielany disk(WINXP) a tlaciaren cez lokalnu siet . Po aktualizacii mi ide vsetko super.

    0
    0
  4. Tak uz mi to jde, pomohlo mi vymazani v nastaveni site: dole pokrocile a vymazat vsechny zapamatovane site co jsem mel a ulozil jsem si tam znovu jen tu moji jednu sit a po restartu uz se to pripojilo samo. Treba to nekomu pomuze.

    0
    0
  5. update opravuje chybu pri zamrzani stroja pri prezerani videav safari: mrzne este viac.
    zlepsuje stabilitu wifi siete: ano miesto 10 minutovych intervalov odpajania tu mam 5 minutove

    hdmi ani prenos som netestoval. riesil som cistu instalaciu liona.

    avsak par pozitivnych veci tu predsa len je.
    pripoji ma na zdielane windows disky. pred updatom neslo,
    apache server nejako prestal zahlcovat cpu a ram a zacal sa spravat normalne,
    a teplota cpu pri beznom pouzivani sa stabilizovala na 45stupnov. pred updatom mi to robilo aj 60 bezne, a vetrak sa siel miestami zblaznit..

    0
    0
  6. @stelmi: presne tento problem s prehrievanim som mal aj ja (MB unibody late 2008), nikto mi neveril na forach. Preto som ostal na snow leo a lion ostal na skusobnej particii.
    Ak by sa to vyriesilo bolo by super, dal si mi iskierku nadeje bo vacsina aplikacii na Lione su ovela sviznejsie ako na 10.6:-)

    0
    0
  7. hmm pokus omyl. vypol som mail klienta, a wifi je zrazu stabilne…
    moje nervy v kybli, idem downgrade na leoparda, a na liona prejdem ked bude von stabilna verzia. toto nema vyznam.

    0
    0
  8. no je to škoda, ale wifi stále nefunguje … mac sice hlásí, že se připojil, ale to je asi tak všechno, internet nefunguje…a na snow leo to šlapalo v pohodě.. takove preslapy bych u MS pochopil, ale u Apple…skoda, doufam ze to rychle napravi

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť