Apple spustil iTunes Match v USA, záujem je obrovský

Len krátko po zverejnení tretej betaverzie pre vývojárov teraz Apple spustil službu iTunes Match aj pre verejnosť. Keďže pôvodný dátum vydania bol „do konca októbra“, služba sa spúšťa s dvojtýždňovým oneskorením. Ostáva len dúfať, že dlhšie čakanie bude odčinené lepším odladením služby.

Služba iTunes Match vyžaduje iTunes 10.5.1 (k dispozícii cez Software Update alebo tu) a je zatiaľ dostupná len pre USA. Apple údajne usilovne pracuje na tom, aby s hudobnými spoločnosťami vyjednal podmienky, ktoré umožnia sprístupniť službu aj vo svete. Keďže je ponuka hudby v iTunes Store dostupná už aj u nás, uvedenie iTunes Match bude len otázkou času.

Záujem o iTunes Match bol v USA obrovský hneď po spustení. Netrvalo dlho a Apple musel dočasne obmedziť príjmanie ďalších predplatiteľov (služba stojí 25 USD ročne), aby prebehlo skenovanie, párovanie a uploadovanie hudobných knižníc nových používateľov bez problémov.

Ak sa chcete o iTunes Match dozvedieť viac, prečítajte si pod článkom uvedené súvisiace témy.

komentárov
  1. @Hurfo Nemyslím si… Ono pre Apple je už meškanie voči avizovanému termínu, dosť “problém” (nevhodná situácia).

    Nikde som to nehľadal a pravdu povediac, moc sa mi ani nechce, ale ako to je s iTunes Match? Hudba sa bude streamovať, alebo rovno sťahovať? Rozumiem všetkym podmienkam, len toto mi nejako uniklo. Pretože ak sa bude sťahovať, tak som zvedavý, či to nebude mať nejaký negatívny dopad na iTunes Store. Za 25$ ročne legalizovať a v určitých prípadoch hlavne skvalitniť nahrávky v hudobnej knižnici, to je absolútne skvelé. Človek si stiahne z netu kadejaký paskvil v mizernej kvalite a zrazu… legélne a kvalitné. Nehovoriac o tom, že neviem ako to bude s prípadným “pretagovaním” skladieb. Z jednej skladby si zmenením tagu stiahnem z iTunes Match aj povedzme tri iné…
    Viete mi tu niekto k tomu niečo viac napísať? Vážne sa mi nechce preluskávať článkami kade tade… Dík :)

    0
    0
  2. Celkom by ma zaujimalo odkial mate info o neakom obmedzeni, lebo nic take som nepocitil a to som si vytvaral account 1:00am EST

    0
    0
  3. Tak ja uz match mam no nieje to celkom ako si myslite s tim legalizovanim. Tiez som si myslel ze sa mi zlegalizuje cela kniznica ale funguje to tak ze tie songy co su v aj v iTunes store tak stahuje rovno zo store a tie co niesu tak sa len uploaduju na apple servery ale hudbu zlegalizovanu nemate pretoze neoznaci vam ani jeden song ako zakupeny v store. Jednoducho prejde rok a ked si nezaplatite na dalsi tak nebudete mat k tomu pristup. Je to nieco ako photo stream nahrate foto a mate ju na vsetkych devices. Hudba sa nestreamuje ale rovno stahuje ale nemusite cakat kym vam to stiahne pocuvat mozete hned aj ked este nieje cely song stiahnuty.

    0
    0
  4. to ericho33:

    to si naozaj myslis, ze si stiahnes hocijaku blbost v lvvej kvalite a das to do itunes match a za 25 dolarov rocne ti to spravi top kvalitu a legalnu nahravku ano? :)))

    0
    0
  5. 1. Ako vam to funguje s Artworks?
    2. Kde sa fyzicky nachadzaju skladby? Som sa s tym chvilu hral, a album ktory sa tvaril ze je v cloud-e (co aj bol ked som to pozrel na iPad-e) na macbook-u, pri spusteny skladby chcel hladat “cestu”

    Zatial tolko, vyzera to na “rande” v apple store.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.