Dragon Express – hlasové ovládanie Macu s technológiou, ktorú používa aj Siri

Podobne, ako mnoho iných vynálezov, ktoré Apple predstavil vo forme dostupnej a lákavej pre širokú verejnosť, ani Siri nevzniklo výlučne vlastnými silami. Inteligentný osobný asistent totiž používa aj technológie firmy Nuance Communications, ktorá sa sústredí práve na softvér rozoznávajúci ľudský hlas. Práve od tejto firmy pribudol do Mac App Store nový softvér – Dragon Express.

Hlasové ovládanie môžete vyskúšať aj na Macu.

Táto jednoduchá a zábavná utilita na rozpoznávanie hlasu prináša niektoré funkcie drahšej verzie od tej istej spoločnosti – Dragon Dictate. Na Mac OS X Lion vám umožní diktovať akýkoľvek text (údajne aj slová, ktoré nie sú ani v slovníku) a zadávať jednoduché príkazy. Od Siri sa líši tým, že sa musíte naučiť presne dané formulácie príkazov, ktoré sú priradené konkrétnym funkciám. Tento softvér sa nesnaží simulovať rozhovor tak, ako to robí Siri, ktoré je väčšinou schopné pochopiť aj kontext (minimálne sa o to pokúša).

Dragon Express si v Mac App Store môžete kúpiť za uvádzaciu cenu 39,99 EUR. Samozrejme, je potrebná znalosť angličtiny, čo je možno dôvod, prečo sa nám túto aplikáciu v slovenskom App Store nepodarilo nájsť.

komentáre
  1. “Dragon Express only runs on Mac OS X Lion and is available now from the Mac App Store for an “introductory” price of $49.99.”

    Trosku drahe nie?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.