Apple má na trhu smartfónov stále najvyššie zisky, objem predaných kusov má však väčší Android

Firma Gartner priniesla ďalšie zaujímavé štatistiky, ktoré sa tentokrát zaoberajú svetovými predajmi smartfónov za tretí štvrťrok 2011. Apple zaznamenal so 17 miliónmi predaných iPhonov 15% podiel na trhu, čo síce predstavuje medziročný rast o 21 %, no oproti predošlému štvrťroku je to takmer o 3 milióny kusov menej. Spôsobili to najmä očakávania iPhonu 5, namiesto ktorého Apple napokon predstavil iPhone 4S, ktorý ale tiež úspešne prekonal všetky doterajšie rekordy. Apple to umiestnilo na tretiu priečku za Nokiou, ktorá mala 16,9% podiel, a Androidom, ktorý zaberá už viac ako polovicu svetového trhu (52,5 %).

Aj napriek tomu, že najsilnejší rast podielu na trhu zaznamenal Android, Applu sa darí dominovať v oblasti ziskov. Tak ako Android zaberá viac ako polovicu objemu predaných smartfónov, Apple na konte viac ako polovicu ziskov celého odvetvia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.