Unreal Engine bude mať funkciu pre vytváranie iOS aplikácií

Na konferencii Korea Games spoločnosť Epic Games oznámila, že Unreal Development Kit (UDK) bude mať funkciu pre vytváranie iOS hier a iných aplikácií. UDK je pritom k dispozícii úplne zadarmo a o jeho možnostiach ste sa už mohli presvedčiť v technickom deme Epic Citadel, o ktorom ste sa dočítali aj na MacBlog.sk a Epic Games ho prestavili aj počas Apple podujatia, na ktorom boli okrem iného uvedené aj nové iPody. Vytvárať aplikácie pre iOS zariadenia cez UDK je možné vďaka nedávnemu kroku Apple, ktorý zjemnil pravidlá pre schvaľovanie App Store aplikácií a umožňuje tak pridávať aj aplikácie vytvorené vo vývojárskych nástrojoch tretích strán ako napríklad Adobe Flash alebo spomínaný Unreal Development Kit. Ostáva len čakať, čo dokážu z UDK vyťažiť vývojári, no už teraz sa s najväčšou pravdepodobnosťou môžeme tešiť na hry so skvelou a plynulou grafikou.

komentáre
  1. mam otazku: ako sa da citat na iPhone 4 v iBooks? Asi je to riadni rozdiel orpti iPadu. Casto cestujem bez notebooku a potrebujem mat veci neustale pri sebe, ale tak aby som ich aj precital. Co sa teda viec oplati Iphone alebo Ipad?

    0
    0
  2. iPad a do vrecka ked sa ti nechce vytahovat iPad alebo ho nemas pri sebe, tak iPhone. Aplikacie mozes mat prakticky tie iste, ak si das data na citanie na nejaky DropBox alebo ich budes do apps nahravat, tak ich mas aj v jednom aj druhom zariadeni.

    Nie je co riesit :)

    0
    0
  3. tak na iPhone bude ten text viac crisp, kvoli vacsiemu rozliseniu displeja, ale inac urcite radsej iPad, predsa len, 9,7″ > 3,5″ :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.