Mechanický prepínač na iPade mení pod iOS 4.2 funkciu zo Screen rotation lock späť na Mute

Tesne pred začiatkom predpredaja iPadu Apple na poslednú chvíľu zmenil popis jeho ovládačov, pričom mechanický prepínač už neslúžil na stíšenie zvuku (Mute) ako na iPhone, ale na zablokovanie otáčania obrazu podľa polohy iPadu (Screen orientation lock). Paradoxne, Apple opäť zmení funkciu tohoto prepínača už v iOS 4.2, kedy bude opäť slúžiť podľa pôvodných plánov na stíšenie zariadenia. Zablokovať otáčanie obrazu bude totiž možné cez multitasking panel, ktorý je zatiaľ len na iOS 4 pre iPhone alebo iPod touch a iPad sa ho spolu s ďalšími novinkami dočká až v iOS 4.2.

Apple tak s najväčšou pravdepodobnosťou plánoval uviesť iPad už s iOS 4 a podporou multitaskingu, no zrejme to kvôli blížiacemu sa dátumu uvedenia radšej odložil na neurčito.

komentárov
  1. ano, v podstate s prichotom toho widgetu upne vlavo v multitasking bare nie je mechanicke locnkutie uz tak potrebne, len pevne verim, ze sa stale bude dat obraz locknut aj v klasickej aj v landscape polohie, nie ako trebars na iphone 3gs, kde sa lockne vzdy len v klasickej

    0
    0
  2. tiez si myslim, ze to malo ostat po starom. Pripadne to nechat nastavitelne. Mute na iPade viem dat rychlo aj bez specialneho tlacidla dlhsim (2 sekundy) podrzanim tlacidla pre znizenie hlasitosti.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.