Strategická hra Civilization V pre Mac pravdepodobne už v najbližších týždňoch

Podľa spoľahlivých zdrojov stránok MacRumors by sa populárna strategická hra Civilization V mala už v najbližších týždňoch dostať aj na Macy. V tejto v recenziách chválenej hre je úlohou hráča viesť civilizáciu od praveku do budúcnosti, existuje pritom množstvo spôsobov ako ju doviesť k úspešnému dokončeniu hry, či už sústredením sa na výskum, diplomaciu alebo napríklad hospodársky rozvoj. Začiatky série môžeme nájsť už v roku 1991, v súčasnosti má už predaných viac ako 8 miliónov kópií.

Ak patríte k fanúšikom tejto série, čakanie si môžete skrátiť pri Civilization IV, ktorá je pre Mac hráčov dostupná cez Steam v cene 19,99 EUR. Táto hra sa na Mac dostala oproti PC verzii s takmer ročným oneskorením, PC verzia totiž vyšla v októbri 2005, Mac verzia až koncom júna 2006. Za predpokladu, že Mac verzia Civilization V bude vydaná už v najbližších týždňoch, znamenalo by to značné zlepšenie. PC verzia totiž vyšla len koncom septembra 2010. Mac hráči sa tak zrejme stávajú atraktívnejším trhom ako v minulosti, najväčší vplyv na to pravdepodobne má okrem väčšieho rozšírenia aj uvedenie Steamu pre Mac, ktorý dokázal, že aj majitelia Macov sa radi hrajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.