Tajné stretnutie riaditeľov Microsoftu a Adobe – spoja sa, aby mali proti Apple silnejšie postavenie?

Na verejnosť sa dostali správy o utajenom stretnutí riaditeľov Adobe a Microsoftu, teda Shantanu Narayena a Stevea Ballmera. Hlavnou témou viac ako hodinového meetingu bolo, ako spoločne postupovať proti Apple na trhu mobilných telefónov. Okrem spolupráce bola spomenutá aj možnosť odkúpenia Adobe Microsoftom. Samozrejme, riaditelia riešili aj rozhodnutie Applu nepodporovať Flash na svojich iOS zariadeniach. Špekulácie o spojení Adobe a Microsoftu boli známe už pred niekoľkými rokmi, no kvôli úradom a americkej antitrustovej politike boli zmietnuté zo stolu. Vďaka rastu Applu a Googlu však majú v dnešnej dobe tieto obavy nižšiu váhu. Na možné spojenie oboch firiem rýchlo zareagoval aj trh, akcie Adobe vzrástli o 10 %.

Zľava riaditeľ Adobe a riaditeľ Microsoftu Zdroj: The New York Times

komentáre
  1. A? Co take sa da dohodnut za hodinu? S respektom k akcionarom??? Headline hodny noveho casu, kazite sa chlapci z macblogu, viac nadhladu a menej bulvaru prosim.

    0
    0
  2. co ak to stretnutie bolo skor o podpore adobe air na windows mobile 7 . v takom pripade bude musiet apple konat a macblok prehodnotit svoj nazor k flashu (pripadne sa ospravedlnit za to co ste tu napisali v minulosti)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.