Steve Jobs je 17. najmocnejším človekom sveta

Forbes zverejnil svoj tradičný zoznam najmocnejších osôb našej planéty. Vplyvný riaditeľ spoločnosti Apple, Steve Jobs, si oproti minulému roku výrazne polepšil. Úspech Apple a najmä ich mobilných zariadení mu pomohol v tom, aby sa z 57. miesta dostal na 17. Odveký rival a zakladateľ konkurečného Microsoftu, Bill Gates, sa umiestnil na 10. priečke. Spoluzakladatelia Google, Larry Page a Sergey Brin, sa prepadli z piateho miesta na 22. Zatiaľ čo v rebríčku najbohatších Američanov sa Markovi Zuckerbergovi, zakladateľovi sociálnej siete Facebook, Stevea Jobsa už predbehnúť podarilo, v rebríčku najmocnejších ľudí sveta sa umiestnil „až“ na 40. mieste. Prvé miesta tohto zoznamu obsadzujú hlavne prezidenti, králi a iné osobnosti z politiky, Steve Jobs je teda druhou najmocnejšou osobnosťou sveta z IT biznisu, hneď po Billovi Gatesovi. Kompletný zoznam nájdete tu.

komentárov
  1. tak balmer uz predava akcie MS. Apple akcie stale stupaju a hodnota Apple je vyssia ako MS. Mozno sa dozijeme, ze Steve bude bohatsi ako bill. Zatial to smerovanie rozhodne ukazuje

    0
    0
  2. Cooler: No podla mna to opodstatnenie ma. Jak si Jobs v IT sfere dupne, tak bude Apple skakat a tam kde si dupne Apple bude skakat Amerika a ako to byva, tam kde si dupne Amerika, bude skakat cely svet ;)

    0
    0
  3. možno ano,ale sam nejako zacinal,takze si myslim že je dost sikovny ked znacka Apple nie je podradný shit,ktorý možeš kupit hocikde.
    Klobuk dole pred ním,ked to dotiahol tam kde je teraz. Klobuk dole pred človekom ktorý udáva trend a smer IT !!! a konkurencia len trpne ” sčím teraz tak prevratným príde ten Steve Jobs ” :-)

    0
    0
  4. To ggg: dost pochybujem. Rozdiel medzi Stevom a Billom je v tom, ze Bill bol dost dlho najvacsim sukromnim akcionarom Microsoftu (okolo 10%), na com aj zbohatol. O Jobsovi sa mi podarilo vyhrabat akurat, ze v roku 2007 vlastnil 0.63% podiel Applu a drtivu vacsinu vlastnia institucionalny investori. Takze sa mu to podari asi velmi tazko
    http://www.money-zine.com/Investing/Investing/Understanding-Stock-Ownership/
    http://www.forbes.com/lists/2007/12/lead_07ceos_Steven-P-Jobs_HEDB.html

    0
    0
  5. udáva trend a smer IT !!! a konkurencia len trpne ” sčím teraz tak prevratným príde ten Steve Jobs ” :-)

    :)))))))))))))))))))))) good joke

    0
    0
  6. to vemena: ako joke sa to mozno tebe, len skoda, ze sa aj relevatni hraci nesmeju z tebou :))) bohuzial, zatial pocnus googlom a konciac tamtungom, nestihaju nic ine len copy paste apple produktov ;) dovod na smiech bohuzial nemaju ked nevytvorili nic ine ako viac menej zdarile kopie apple zariadeni. naviac v dohladnej dobe ani nevidim nejaku zmenu k lepsiemu ( mozno horsiemu) … plna barcelona zarucenych ipad killerov od xoomu zacinajuc, po tab 10.1 konciac… osadenych zmatocnym a wow neuzitocnymi efektami preplacanym droidom 3.0… a hups prisiel marec s nim ipad 2 a konkurencia je zase v prdely a len pozera na predaje… 1 milion predanych zariadeni v prvy den a kilometrove cakacie rady… po tomto tuzi konkurencia a stale nic… apple nemusis mat rad, faktom ale zostava ze udava trendy, jeho zariadenia sa predavaju tak ako nikoho ineho na svete a trendy applu udava Jobs …. ta priecka mu patri zasluzene a je proste faktom, ze ked si jobs niekde dupne tak sa skutocne aj nieco udeje… si si isty, ze sa to iste moze povedat napriklad aj o tebe ? ;)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť