Toshiba spúšťa predaj SSD pamätí prvý raz predstavených v nových MacBookoch Air

Nová generácia MacBookov Air aj naďalej patrí k najtenším notebookom na svete. Tomuto museli byť prispôsobené aj všetky použité komponenty, vrátane pamätí. Klasické pevné disky v nich nahradil nový typ SSD pamätí. Krátko po uvedení a zverejnení prvých informácií z rozoberania sa na internet dostali správy, že nejde o žiaden doteraz používaný štandard a tieto disky budú zrejme dostupné len priamo od Apple, nakoľko sú MacBookom Air šité na mieru.

Situáciu zmenila Toshiba, ktorá pamäte pre Apple vyrába. Tá na trh uviedla nový druh pamätí v sérii nazvanej Blade X-gale. Dostupné budú pre všetkých výrobcov a hodia sa najmä do tabletov, netbookov a tenkých notebookov. Dostupné sú v kapacitách 64, 128 a 256 GB, pričom rýchlosť sekvenčného čítania je 220 MB/s, sekvenčné zapisovanie zvládajú pri 180 MB/s. Samozrejme, ide o identické pamäte ako tie, ktoré sú použité v MacBookoch Air.

Tento krok Toshiby zaručuje, že majitelia MacBookov Air, prípadne iných notebookov, nebudú mať problém s nedostupnosťou náhradných dielov, a časom, keď sa štandard rozšíri, budú tieto pamäte k dispozícii aj za nižšie ceny. Vďaka tomu bude možné s menšími nákladmi zväčšiť dátový priestor bez potreby kupovať drahšie modely. Zatiaľ ale nie je jasné, či bude možné rozšíriť pamäť 11,6″ MacBooku Air až na 256 GB (štandardne k dispozícii takýto model nie je), 256 GB SSD pamäť má totiž 3,7 mm, zatiaľ čo 64 a 128 GB pamäte majú 2,2 mm.

komentárov
  1. Ak by sa z toho stal standart, tak by to prospelo asi vsetkym a Apple si moze spravit dalsiu ciarku v zavadzani standartov..

    0
    0
  2. Ak by sa z toho stal standart, tak by to prospelo asi vsetkym a Apple si moze spravit dalsiu ciarku v zavadzani standartov…

    netaraj, ostatni vyrobcovia to mali uz pred rokmi

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť