iPad iOS 4.2 Beta 2 pridáva tethering, iPhone -> iPad tethering stále chýba

Po necelých dvoch týždňoch sprístupnil Apple vývojárom už druhú betaverziu iOS 4.2 pre iPad spolu s betaverziou iTunes 10.1, ktorá umožňuje testovanie tlače z iOS aplikácií. Okrem toho, že iOS 4.2 konečne zjednotí všetky iOS zariadenia (iPhone, iPod touch a iPad) na jednotnú verziu, pridáva iPadu aj nové možnosti tetheringu. Na základe prvých informácií sa zdá, že tethering bude fungovať rovnako ako na iPhone, a teda bude možné zdieľať 3G internetové pripojenie iPadu napríklad na notebook. Napriek veľkému záujmu zo strany zákazníkov Apple stále ignoruje možnosť tetheringu pripojenia z iPhonu na iPad.

Dôvod, prečo Apple túto funkciu neumožňuje, je jasný. Tento krok by totiž zrejme negatívne ovplyvnil predaje 3G verzie iPadu, ktorá by v kombinácii s dátovým paušálom na iPhone stratila zmysel. Majitelia iPhonu ho majú ako každý iný telefón takmer stále pri sebe, a preto nie je pravdepodobné, že by nastala situácia, kedy by potrebovali dátové pripojenie cez 3G a mali by pri sebe len iPad. Ďalším dôvodom by mohol byť zväčšený nápor na dátové siete, avšak súčasný tethering na notebooky nič také nepotvrdzuje a operátor môže túto funkciu aj spoplatniť. Možnosti iPad tetheringu sa podľa 9To5Mac nezobrazujú pri použití s americkou sieťou AT&T.

komentáre
  1. a ja som si myslel, ze tethering funguje tak, ze iphone sa bude tvarit ako wifi hotspot na, ktory sa pripoji cokolvek s wifi… aspon na Cydia Store som na to videl krasnu aplikaciu.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.