Nová Apple TV sa dostáva do rúk prvých zákazníkov. iFixit rozoberá

Nová Apple TV, ktorá bola predstavená na Special Evente začiatkom septembra sa v týchto hodinách dostáva do rúk prvým zákazníkom v USA. Veľmi obmedzené zásoby prišli včera aj do amerických Apple Storov. Zariadenie s veľmi prívetivou cenou 99 USD (v EÚ žiaľ až 119 €) si ľudia v diskusiách pochvaľujú.

Prečítať si môžete aj prvé recenzie na stránkach PCMag.com, FoxNews.comEngadget.com. Tie oceňujú intuitívne používateľské prostredie a skladný dizajn. Vyčítajú však zariadeniu, že dokáže pristupovať k multimédiám iba cez iTunes Store a Netflix, a že videá sa dajú iba požičiavať.

Včera večer obdržali Apple TV prví šťastlivci. Foto: AppleinsiderDlho na seba nenechali čakať ani stránky iFixit, ktoré nové zariadenie rozobrali. Zistili, že súčiastkami sa Apple TV v mnohom podobá na iPad. Obsahuje rovnaký čip Apple A4 s označením K4X2G643GE, je vybavená 256 MB RAM a na Wi-Fi konektivitu využíva čip Broadcom BCM4329XKUBG.

Veľkým prekvapením je 8 GB úložná pamäť od Samsungu. Keďže na zariadenie nemôžete multimédiá ukladať, iba ich streamovať z internetu, pamäť slúži zrejme hlavne pre bufferovanie videa a operačný systém, v budúcnosti prípadne na aplikácie. Hneď vedľa čipu pamäte je druhý prázdny slot, pravdepodobne preto, aby bolo pre Apple jednoduchšie rozšíriť pamäť v budúcej verzii. iFixit udelil zariadeniu hodnotenie 8/10, keďže sa podľa stránok rozoberá celkom ľahko.

Apple TV

Mala mať Apple TV pôdovne Dock konektor? Foto: iFixit

Apple TV

Nové zariadenie sa skladá len zo šiestich častí. Foto: iFixit

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.