iPad ako náhrada klasických DVD prehrávačov a displejov v BMW, suchý zips ako lacná alternatíva

Pomerne bežnou výbavou luxusnejších áut sú DVD prehrávače, ktorých displeje sú namontované na sedadlách, a sú určené pre zvýšenie komfortu cestujúcich vzadu. Tieto jednoúčelové zariadenia však v prípade ich oficiálnych verzií od výrobcu auta stoja pomerne veľa a ich hlavnou nevýhodou je, že okrem prehrávania DVD filmov nedokážu nič iné. Modernizácie aj v tejto oblasti sa chytil výrobca automobilov BMW, ktorý v modeli BMW X3 predstavil nové kolísky pre iPad.

Špeciálne držiaky pre iPad poskytujú všetok komfort, ktorý cestujúci na zadných sedadlách vyžadujú. Nechýba ani možnosť nastaviť orientáciu iPadu, či už horizontálnu alebo vertikálnu. Aj v prípade, že iPad nevlastníte, vyjde kombinácia iPad + BMW kolíska pre iPad lacnejšie ako zastaralé DVD prehrávače. O možnostiach využitia, ktoré iPad v porovnaní s jednoúčelovým DVD prehrávačom ponúka, snáď netreba ani hovoriť.

Kolíska bude k dispozícii pre všetky modely BMW už na jar 2011, v prípave je taktiež držiak iPadu pre palubné dosky a integrácia cez BMW Link, ktorá umožní prepojenie hudby a GPS systému cez Bluetooth. Dá sa predpokladať, že s podobným príslušenstvom postupne prídu aj ostatné automobilky.

iPad + suchý zips

Ak však nemáte BMW, prípadne chcete ušetriť za originálne príslušenstvo, sympatické riešenie prezentuje na svojich stránkach aj Apple. Stačí vám iPad, suchý zips a trochu šikovnosti a získate najuniverzálnejší a zároveň najlacnejší držiak pre iPad, ktorý môžete použiť takmer všade.

komentárov
  1. jj bežne prístroj ktory najlacnejši model je za 500eur budem davať do kuchyne nad sporak … uuuurčite lebo ja spavam s bankarovou ženou …

    0
    0
  2. No je te celkom pecka no ale niektore nápady kam položiť ipad su na hlavu určite by som ho nedal na motorku a ani ako nejaky foto prehravač na stenu o bola blbosť

    0
    0
  3. mna by zaujimalo, ci by vydržal na lopatke toho stropneho ventilatora v zapnutom stave? Chcel by som ho pouzivat na svetelnu show pri domacej party.

    0
    0
  4. Mna by zaujimalo ci autor videl a pouzil niekedy tie displaye na zadnych sedadlach ;) Pretoze okrem prehravania dvd, to viem len zobrazovat navigaciu, palubny pocitat, prehravat radio, tv vysielanie a 7ovom rade aj pristup na net. Samozrejme na kazdom displayi moze byt nieco ine ako na tom druhom.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.