Disney odkúpilo vývojársku firmu Tapulous, založenú vďaka App Storu

Najväčšia mediálna a zábavná spoločnosť na svete, Disney, odkúpila firmu Tapulous. Toto prevzatie dokazuje, aký obrovský úspech App Store predstavuje v skutočnosti aj pre malých vývojárov. Tapulous je totiž vývojárska firma, ktorá vznikla za účelom predaja aplikácií pre iPhone a iPod touch. Tím, ktorý predstavoval 20 zamestnancov, bol vďaka App Store schopný zabezpečiť mesačné predaje v objeme milióna dolárov. Hlavným úspechom firmy bola hudobná hra, neskôr séria, Tap Tap Revenge. Preberajúc klasický koncept hudobných hier ako Guitar Hero alebo Rock Band dokázala firma k tomuto žánru pritiahnuť pozornosť miliónov mobilných hudobníkov, platené verzie pôvodne bezplatnej hry prinášali skladby od známych kapiel ako napríklad Metallica, Nirvana a mnohých iných. Okrem toho ste sa mohli stretnúť aj s aplikáciami Photo Collage (zadarmo) alebo Twinkle (zadarmo), ktoré pochádzajú taktiež z produkcie tímu Tapulous.

Prevzatie by mohlo znamenať aj prístup k novému hudobnému obsahu, ktorý spadá pod Disney Music Group, napríklad od speváčok Miley Cyrus alebo Hilary Duff, alebo zo soundtrackov Disney filmov. Zaujímavá je aj skutočnosť, že Steve Jobs, riaditeľ Apple, je po tom, ako Disney odkúpilo Pixar, najväčším akcionárom Disney. Disney sa bude pravdepodobne snažiť zapojiť novú posilu aj do vývoja iných hier, iOS hry totiž predstavujú nezanedbateľný zdroj prijmov, ktorý je zrejme dostatočne zaujímavý aj pre giganta ako Disney.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.