Cydia pre Mac je už v príprave, jej zmysel je však v súčasnosti otázny

Cydia je dobre známym „alternatívnym“ obchodom s aplikáciami, ktorý má na svojom jailbreaknutom iOS zariadení väčšina používateľov. Na rozdiel od oficiálneho App Storu sa cez Cydiu dostanete aj k aplikáciám, ktoré by cez schvaľovací proces Applu neprešli. Vývojár Cydie, Jay „Saurik“ Freeman, už prisľúbil, že spolu s uvedením Mac App Storu plánuju uviesť opäť jeho neoficiálnu alternatívu, Cydiu pre Mac. Zmysel Cydie pre Mac je však otázny, Macy nemusíme jailbreakovať a jednoducho na ne môžeme inštalovať ľubovoľný softvér. Mac App Store bude len novým distribučným kanálom, klasický spôsob šírenia aplikácií, ako tomu bolo doteraz, nebude zatiaľ nijak obmedzovaný.

Zdroj: Cult of Mac

komentárov
  1. smysl podobne jako spravce balicku pod linuxem:
    – automaticke updaty napric aplikacemi (ne jiz otravne install and relaunch)
    – centralni sprava licenci
    – hodnoceni, doporucovani atp.

    0
    0
  2. Tak tohle nechápu… Rozuměl bych třeba vydání něco jako installous pro Mac. Zkrátka usnadnění stahování warezových aplikací a her. Ale co s cydií?

    0
    0
  3. Zmysel je . Mne sa ten napad velmi paci. Apple ma dost prekvapili, ze nechcu davat na mac app store dema a veci zdarma. Tak ked bude alternativa zadarmo, priamo s one-click-install cracnutymi aplikaciami, som tam :-). Inak mi ta politika apple zacina dost liezt na nervy.

    0
    0
  4. Podla mna to zmysel, a nieco ako app store by som privital aj na windowse. Proste jednotna sprava predaja aplikacii, hodnotenia, bezproblemove nakupovanie, atd…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.