Apple zmenil pravidlá pre vybavovanie reklamácií namočených iPodov

Stránky Boy Genius Report majú v Apple podľa všetkého dobrý informačný zdroj, ktorý im zasiela fotografie interných dokumentov pre zamestnancov. Po pravidlách pre vybavovanie reklamácií displejov s vadnými pixelmiinformáciách o softvérovej aktualizácii pre nový MacBook Air tu dnes máme ďalšiu fotografiu, ktorá odhaľuje nové smernice pre príjmanie reklamácií iPodov, ktoré prišli do styku s kvapalinami.

O tom, že Apple používa vo svojich produktoch špeciálne indikátory, ktoré reagujú na stret s kvapalinou a chránia tak Apple pred neoprávnenými reklamáciami poliatych zariadení, ste už zrejme počuli. V súvislosti s nimi Apple čelil aj žalobe, ktorá spochybňovala ich spoľahlivosť. Senzory totiž za istých podmienok môžu reagovať aj na vysokú vlhkosť alebo nízke teploty. Apple doteraz v takých prípadoch reklamáciu zamietol s tým, že zákazník svoj iPod „utopil“, aj keď to nemusí byť pravda.

Aj keď nie je jasné, či ide o reakciu na túto žalobu, Apple zmenil svoje pravidlá pre príjmanie reklamácií iPodov, ktoré aspoň podľa indikátorov prišli do styku s kvapalinou. Senzory už ako dôkaz nepostačujú a iPody musia ísť na ďalšie prešetrenie, ktoré potvrdí, či je príčinou poruchy skutočne kvapalina alebo ide o výrobnú vadu. Zdá sa, že LCI (Liquid Contact Indicators) indikátorom už neverí ani Apple.

komentár
  1. No konečně! Můj iPod Shuffle přestal hrát, když jsem s ním běhal a zřejmě se dostal do styku s potem. Reklamace neuznána! Tak potom nech Apple nevystavuje fotky běžců s tímto iPodem! Asi si ho příště strčím do pytlíku :-)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.