iPad sa už predáva aj v Rusku, začiatok predaja na Slovensku stále nie je známy

Apple pokračuje v rozširovaní dostupnosti svojho úspešného tabletu iPad a začal s jeho oficiálnym predajom aj v Rusku. Všetkých šesť verzií iPadu budú ponúkať obchodné reťazce M.Video, Bely Veter a re:Store, no ako to už býva, má to aj svoj háčik. iPad si totiž budete môcť kúpiť len v piatich mestách – Moskve, Petrohrade, Volgograde, Rostove nad Donom a v Kazani. Obmedzené sú aj skladové zásoby – medzi troma až štyrmi tisícmi kusov. Apple plánuje do konca roku dodať ešte približne 50 tisíc kusov.

Ceny sú oproti americkým relatívne vysoké. Základný model stojí v Rusku v prepočte približne 650 USD, zatiaľ čo v USA stojí 499 USD, no na čiernom trhu sa v Rusku iPady predávali bežne aj za viac ako 3000 USD.

Kedy sa iPad dostane na Slovensko stále nie je jasné. Čo však už s istotou vieme je, že slová riaditeľa obchodnej siete Nay sa nenaplnili. Ten totiž odhadoval oficiálny začiatok predaja iPadu v Nay na Slovensku už v priebehu októbra, čo sa nakoniec nestalo. S najväčšou pravdepodobnosťou už Apple tento rok začiatok predaja iPadu na Slovensku neplánuje, otázne je, či sa k nám prvá generácia tabletu vôbec oficiálnou cestou dostane.

komentárov
  1. Začiatok predaja iPad stále nieje známy????? Však ho ponúka kopa internetových obchodov! Napr. Realshop, Alza a mnoho ďalších. Píšu, že je skladom……

    0
    0
  2. Podle mě, iPad dorazí do Čech a na Slovensko až ve druhé generaci, podobně jako to bylo s iPhonem.
    Otázkou je, kdy dorazí iPad 2…

    0
    0
  3. V Košiciach sa predáva v MCN, čo ale nie je autorizovaný resseler … Ale v iStores, čo aspoň ja viem tak autorizovaný je, sa predáva týždeň a je vypredaný :-)

    0
    0
  4. Ja som iPad kupil u Apple resellera v KE. Najvyssia verzia stala 930evry, cize nie najmenej…32GB Wifi 3G stala asi 790 ak sa nemylim. 2-rocna zaruka. T-mobile mi hned vydal mikro sim, akurat ma nasrali a musel som si aktivovat novu datovu sluzbu, kedze zdielanie dat uz vraj nie je mozne, okrem prebiehajucich. Cize za 10e 3gb…

    0
    0
  5. Neoficialne sa sice cez resellerov predava, ale je neskutocne predrazeny
    Kazdy hadam uzna ze kurz v alze 499$=650eur nie je moc vyhodny aj ked za to ponuka dvojrocnu zaruku

    0
    0
  6. @Honza: Ale on sa predava, napr. u Apple resellerov a ako sa zda aj v niektorych internetovych shopov (ale tam to treba brat s rezervou, to ze ho uvadzaju nemusi znamenat ze ho aj fyzicky maju). V Cechach co mi vravel kamos tak ho maju uz aj v niektorych kamennych predajniach.

    0
    0
  7. @Dodo: těch 650 Euro je s DPH? Pokud ano, tak cena 499 USD je bez dopravy, bez DPH, bez cla a s 1 letou zárukou. Když jsem synovi kupoval MacBook Pro, také jsem přemýšlel nad koupí v USA. Ale když jsem spočítal vše kolem, tak ten rozdíl mi nestál za to. Něco jiného je jak se hnul kurz USD teď.

    0
    0
  8. Metal: urcite je to predrazene, ked je uplne jasne, ze cenu urcuje Apple centralne a aj u nas bude zacinat na 499 €. Ked ho z rakuska mozes mat od 499 € tak ho snad nebudes kupovat u nas o 30 % drahsie od „tiez predajcov“, ktori chcu len vyuzit momentalnu dieru a zaryzovat to co ta. Staci zavolat do MCShark v Rakusku, dohodnut sa na sposobe platby a radi Ti ho poslu.

    0
    0
  9. peto: Aha…:-) Já žil v domnění, že všechno to co tu je (alza.cz…), že to je pořád neoficiální dovoz…(nemyslím teď černý, ale prostě jen neoficiální).

    0
    0
  10. @Zeiro: A uz ti aj slubili kedy ti ho daju? Lebo ja som raz davno z realshopu objednaval netbook (este ked to bol nedostatkovy tovar), a niekolko krat ma natahovali ze uz uz je na ceste… az som si potom musel objednat inu znacku. Chcem tym povedat len to, ze to ze si si to od nich objednal este nic nemusi znamenat, to je proste ich taktika ze hodia najnizsiu cenu aby si si to objednal u nich a nie inde, a potom natahuju aby si nezrusil objednavku…teda taka bola moja skusenost aspon.

    0
    0
  11. v mZone predavaju ;) … za ceny ake su na webe – cize napr. iPad wifi 16gb za 550e … nie je to sice najlacnejsia volba (v rakusku 500e), no kupit sa da a ceny zase nie su az take priserne ;)

    0
    0
  12. no ja som v realshope si kupil vo stvrtok ipad 16GB za 509 EUR a v ten isty den som si ho prevzal z predajne. takze 10 eur navyse od 499 EUR.. myslim ze sa oplati. navyse 2 rocna zaruka

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť