Apple opäť prečisťuje App Store, ruší neopodstatnené obsadzovanie názvov aplikácií

Apple začal rozposielať upozornenia vývojárom, ktorí si rezervovali názov aplikácie bez toho, aby ju do App Store pridali. Dôvody pre tento postup sú jasné, vývojári sa snažia rezervovať si najvychytenejšie názvy pre prípad, že by v budúcnosti nejakú podobnú aplikáciu začali predávať. Počet rezervovaných názvov sa tak hromadil a aplikácie nepribúdali. Ostatní vývojári tak museli zvoliť pre svoje aplikácie menej lákavé názvy.

Obrázok bol prevzatý zo stránok AppleInsider.com

Podľa nových pravidiel pre schvaľovanie aplikácií v App Store majú vývojári 120 dní pre pridanie aplikácie po jej vytvorení v iTunes Connect. Prvé upozornenie dostanú po 90 dňoch, v ktorom budú oboznámení s tým, že na nahratie aplikácie im už zostáva len 30 dní. Po uplynutí 120 dní bude názov opäť k dispozícii všetkým vývojárom.

Apple bol za pomerne prísne podmienky v App Store často kritizovaný. Ako hlavný argument spoločnosť uvádza, že ich prvoradou prioritou sú ich zákazníci, ktorým chcú zabezpečiť maximálnu bezpečnosť, komfort a bezchybnosť aplikácií. Snažiac sa predísť chaosu a nebezpečným aplikáciám tak neexistuje iná možnosť, ako podrobovať kontrole každú novú aplikáciu v App Store.

Neprehľadnosť je však stále väčším problémom aj napriek schvaľovaciemu procesu. V App Store je už totiž k dispozícii viac ako 250 tisíc aplikácií a ďalšie neustále pribúdajú. Situáciu sa snažia riešiť stránky ako napríklad AppShopper, no napriek sofistikovaným filtrom a podrobnému členeniu sa stáva nájdenie tej správnej aplikácie stále zložitejšou úlohou.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.