Adobe predstavil Photoshop Elements a Premiere Elements 9

Adobe včera predstavil dve novinky pre Mac a Windows – Photoshop Elements 9 a Premiere Elements 9, pričom Premiere Elements sa na Macu objavil po prvý raz. Tieto produkty sú zamerané na širšiu verejnosť s cieľom umožniť pokročilé úpravy fotografií a videa jednoducho a rýchlo. Photoshop Elements 9 preberá od profesionálneho Photoshopu CS5 výhody často skloňovanej funkcie Content Aware Fill, o ktorej ste sa mohli dočítať aj na MacBlog.sk, a využil ich v nástroji Spot Healing Brush. Nechýbajú ani interaktívne návody, ktoré používateľov vedú krok po kroku, pre vytváranie rôznych efektov ako napríklad Out of Bounds, pri ktorom časť fotografie pôsobí, ako keby z nej vystupovala do priestoru, efekty pre pop art a samozrejme retušovanie portrétov.

Premiere Elements 9

Premiere Elements 9 je určený pre profesionálne pôsobiace úpravy videa bez nutnosti vynaloženia zbytočnej námahy prípadne pokročilých znalostí. Pomocou inteligentných nástrojov dokáže softvér automaticky vyriešiť problémy so zvukom, stabilizovať rozkmitané zábery, zabezpečiť správnosť farieb a odstrániť problémy s osvetlením. Niektorých používateľov zrejme poteší aj funkcia Cartoon Effects, ktorá premení ľubovoľné video na animovaný film. Vďaka optimalizácii by mala táto aplikácia plynule bežať aj v prípade úprav HD videí.

Adobe Premiere Elements 9

Ceny

Photoshop Elements 9Premiere Elements 9 sú na oficiálnych Adobe stránkach dostupné po 79,99 USD, v prípade kúpy oboch aplikácií máte možnosť využiť výhodnú ponuku, vrámci ktorej bude cena len 119,99 USD, ušetríte teda 40 USD.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.