Dragon Dictate pre Mac – rozpoznávanie hlasu na Macu

Vo februári 2010 spoločnosť Nuance Communications kúpila MacSpeech, čo je softvér pre rozoznávanie hlasu. Vývoj aplikácie posunula ešte ďalej, a tak sa k nám dostáva nová aplikácia Dragon Dictate pre Mac. Už skôr v tomto roku ste si produkty tejto spoločnosti mohli odskúšať aj na iPhone, kde sú v App Store dostupné aplikácie Dragon DictationDragon Search. Princíp je jednoduchý, vy hovoríte, počítač píše. V novej verzii naviac pribudla možnosť prepínať medzi rôznymi mikrofónmi, zjednodušila sa editácia a pre kontrolu poslúži aj počítačom generovaný hlas.

Okrem hlavných noviniek potešia aj drobnosti ako možnosť vyhľadávanie cez Google a Spotlight hlasovými povelmi. Ako už tušíte, pre používanie softvéru je nutná znalosť angličtiny, no nemusíte sa obávať veľkých problémov s „nesprávnym“ prízvukom a podobne, softvér garantuje až 99% spoľahlivosť. Pre spustenie potrebujete Intel Mac so Snow Leopardom, mikrofón (je súčasťou balenia) a internet pre registráciu. Ak ste už vlastnili MacSpeech, upgrade stojí 49,99 USD. Pre ostatných je k dispozícii stiahnuteľná verzia za 179,99 USD alebo krabicová verzia za 199,99 USD.

komentárov
  1. Insomnia: Clanok som si precital tri krat. Ani zmienka o tom, ci aplikacia zvlada cestinu/slovencinu. Ze je potrebna znalost anglictiny nic nehovori o moznosti/nemoznosti pracovat v inom jazyku.

    0
    0
  2. Jasne ze nezvlada, pozrel som na webe, da sa pouzit pre jazyky English, German, French a Italy. Myslim ze viac nie. :( Skoda ze autor clanku neuviedol tuto, pre sk a cz, velmi podstatnu skutocnost pri takomto type programu. :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť