Zhrnutie zaujímavostí zo sveta iPhonu, iTunes, iPodov

  • AT&T sa počas interview na Summite Web 2.0 vyjadrili k tetheringu pre iPhone. Tethering (možnosť zdieľania mobilného internetu v iPhone napr. s notebookom) bude čoskoro oficiálne podporovaný. V minulosti sa už aplikácie pre iPhone umožňujúce tethering na App Store síce objavili, no v zápätí boli odstránené Applom. AT&T si pri iných smartphonoch necháva za tethering platiť, ako to bude s iPhonom je zatiaľ otázne. Tethering sa pravdepodobne objaví v očakávanom firmvéri 2.2 pre iPhone.
  • Firmvér 2.2 by okrem tetheringu mal priniesť aj možnosť sťahovania audio a video podcastov priamo z iPhonu. To zdokumentoval nemecký blog Schimanke.com novými screenshotmi z tohoto firmvéru. Podľa Schimanke bude sťahovanie podcastov limitované veľkosťou maximálne 10MB pri použití mobilných internetových služieb (pri WiFi bez obmedzení). Okrem tetheringu a podcastov vo firmvéri 2.2 pribudnú už spomínané japonské Emoji ikony a Google Street View. Menších zmien sa dočká aj App Store. Dátum vydania firmvéru 2.2 Apple zatiaľ neupresnil.
  • Popri stále sa zväčšujúcej ponuke hier pre iPhone a iPod touch sa objavila novinka pre iPod nano a iPod classic. Hra nesie názov Tamagotchi. Tamagotchi bolo pred niekoľkými rokmi neslávne známe aj u nás. Niektorí psychológovia hru označovali ako nebezpečnú, objavili sa dokonca prípady samovrážd u detí. Tak či tak, hra mala medzi mládežou úspech. Aj Tamagotchi pre iPody prináša možnosť starať sa o virtuálne malé zviera od jeho narodenia. Môžete si vybrať zo štyroch zvierat. Hra má interaktívne prostredie, 6 mini hier a 3 aktivity pre hru s vašimi zvieratkami. Namco predáva túto hru cez iTunes Store za 4.99 USD. Kompatibilná je s iPodom nano (3. a 4. gen.), iPodom classic, iPodom video (5. gen.).
Tamagotchi pre iPod
  • Server 9to5Mac verí, že vydavateľstvo Sony BMG začne čoskoro ponúkať hudbu cez iTunes Store v iTunes Plus formáte. iTunes Plus je marketingový názov pre piesne vyššej kvality (256kbps) bez ochrany proti kopírovaniu (DRM). Apple začal prvý raz predávať v iTunes Plus formáte hudbu od vydavateľstva EMI v máji 2007.
  • Štúdia spoločnosti SquareTrade prichádza so záverom, že iPhone je spoľahlivejší ako BlackBerry či Treo. Spoločnosť SquareTrade je nezávislým poskytovateľom záruky. Štúdia bola zostavená na základe 15 000 nových telefónov pokrytých touto zárukou. Po roku malo poruchu približne 16% telefónov Treo, 12% telefónov BlackBerry a len 5.6% iPhonov. Spomenuté sú aj najčastejšie chyby. Pri iPhone je najčastejší problém s dotykovým displejom. Pri ostatných sú časté problémy s klávesnicami, softvérom a kvalitou hovorov. Ak však ide o problémy nespôsobené priamo výrobou (napríklad spadnutie na zem), až 12% iPhone majiteľov hlásilo podobný problém. Príčinou môže byť najmä malá veľkosť a šmykľavý povrch iPhonu.
Poruchovosť iPhonu
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.