Zhrnutie zaujímavostí

  • Pre iPody piatej generácie je na iTunes Store k stiahnutiu nová demoverzia hry Vortex. Táto hra pripomína starý známy Arkanoid, ale v zaujímavej 3D podobe, kde sa gulička odráža do hĺbky – Vortexu. Pred kúpou si hru môžete najprv vyskúšať a podľa spokojnosti sa neskôr rozhodnúť. Nutný je samozrejme účet na iTunes.
  • Na Valentína môžete darovať iPod s gravírovaným venovaním na zadnej strane prehrávača. Ponúka to slovenský aj český Apple Store za symbolickú 1 korunu. V USA sa na tom už dobre zabávajú a skúšali poslať žiadosti na gravírovanie rôznych kontroverzných fráz. Tie boli samozrejme zamietnuté.
  • Harry McCracken z PC World vypracoval kvalitný článok so zbierkou všetkých najlepších keynotov Steva Jobsa od roku 1983 až do posledného Macworld-u 2007. Všetky videá sú z YouTube a  môžete ich prehrávať priamo v článku. Ku každému videu je krátky popis.
  • Na Vectronic’s Apple World vypracovali pre zmenu celú históriu a vývoj Apple myší. Je zaujímavé sledovať, ako sa pred rokmi vôbec nekládol dôraz na ergonómiu. Niektoré modely pripomínajú skôr tehlu. Najhoršia je však farebná „hockey puck“, tá sa údajne používala veľmi nekomfortne.
  • Ako ste si mohli všímnúť, na iTunes Store doteraz nie je na predaj žiadny album od legendárnej skupiny Beatles (údajne kvôli starším právnym nezhodám). MacRumors informuje, že Apple má pravedpodobne objednanú reklamu počas vysielania SuperBowlu (finále NFL), ktorá oznámi dostupnosť albumov Beatles na iTunes. 30 sekúnd reklamy stojí počas tohto programu 2,5 milióna USD. Podľa Wikipedie je to v USA najsledovanejšia udalosť a v jednom momente ju sleduje až tretina celej populácie – 100 mil. ľudí. UPDATE: Žiadna reklama Apple nakoniec nebola odvysielaná.
  • Na systéme Windows Vista nefunguje prehrávanie zakúpenej hudby v iTunes, navyše sa objavilo niekoľko ďalších problémov s kompatibilitou. Program je nutné spúšťať pod administrátorskými právami. Táto chyba bude opravená v nasledujúcej verzii iTunes 7.1 pre Windows, a bude pridaná aj podpora Apple TV.
  • Apple reaguje na uvedenie Windows Vista a subscriberom začal rozosielať e-maily so znením: „Je čas na Mac. Ak uvažujete nad upgrade-om Visty, pravdepodobne budete potrebovať nový počítač. Prečo si nezvolíte Mac? Je jednoduchý, oveľa bezpečnejší a prináša mnoho zábavy. A taktiež bude pracovať s príslušenstvom, ktoré už máte, ako napríklad tlačiareň a  fotoaparát. Takže ešte predtým, ako budete čokoľvek upgradovať, zamyslite sa, či vám to isté neponúkne aj Mac.“
komentáre
  1. tú hru na ipod by si človek aj vyskúšal no neviem či je to vôbec možné keďže konto sa dá urobiť len na americkú alebo inú zahraničnú kreditku… viete niekto ako sa dá vyskúšať aspoň tá demoverzia aj pre slovákov čechov a ostatných čo itunes obchod ešte nemajú sprístupnený?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.