Time Machine na WD MyCloud

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Time Machine na WD MyCloud

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    Príspevky
  • #104412
    Kaliakra
    Účastník (Participant)

    Ukladám zálohy Time Machine z MacBook Air 13″ (mid 2013 1,3 GHz Intel Core i5, 256 GB SSD, OS X Yosemite 10.10.2) na sieťový disk WD MyCloud 4 TB, kde má vyčlenený priestor 2 TB. Nepravidelne, ale vždy približne raz za dva mesiace ma Time Machine rozčúli hláškou, že pre správne fungovanie musí vytvoriť novú zálohu. Nedáva mi inú možnosť, len buď zálohovanie úplne zrušiť, alebo s novou zálohou súhlasiť. To však znamená 200 GB dát nanovo zálohovaných po stovkovej sieti. V prípade WD MyCloud je to pätnásť hodín (!) zálohovania. Plus zakaždým prídem o všetky staršie zálohy, lebo nakoniec mám cez Time Machine zálohované len tie cca dva posledné mesiace, čo do značnej miery eliminuje ako prínos Time Machine tak prínos sieťového disku MyCloud.
    Netuším, či niekde robím chybu, neviem, či sa jedná o záležitosť Time Machine alebo firmware Western Digital, ale pekne mi to pije krv. Vyskúšal som reštart disku aj počítača, vypnutie a zapnutie disku aj počítača, reset SMC, PRAM, NVRAM, reinštaláciu firmware MyCloud… nič nezaberá.
    Prosím, netušíte niekto, čo s tým?

    #402190
    lopez453
    Účastník (Participant)

    priamo ti nepomozem ale na zaklade podobnych otazok na ine sietove riesenia a time machine som pred rokom a pol kupil novy timecapsule 2tb a nestalo sa mi to ani raz.

    pri obchadzani cez terminal aby zalohovalo na airport extreme-starsi placaty, co som mal predtym, sa mi to stavalo. skusil by som wd fora aj kuknut.

    pred tyzdnom som zvazoval ten wd cloud a nakoniec kupil 2tb 2,5″ prenosny wd aj so sifrovanim.
    ja to vidim na problem s WD celkovo lebo nne niektore usb kluce nejdu ked mam zasunuty aj ten wd.
    aj v minulosti bol nejaky problem s ich utilitou zase pod novym systemom a aj data sa mohli stratit.

    #402192
    eraserv6
    Účastník (Participant)
    #402205
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Podobny problem a tiez s WD NAS vyskusam riesenie od eraserv6 ak nezabudnem napisem ci pomohlo.

    #402213
    kungpao
    Účastník (Participant)

    prosim ta ked sa tu rozobera WD My Cloud mam taku otazku k nemu, rozmyslam prave ze si ho kupim.. je mozne ho mat zapojeny do routra a ked nieco doma stahujem aby sa to stahovalo priamo tam ? pripadne ked mas na disku veci a pozeras film z neho cez WiFi neseka to ? (1080p a podobne..) dakujem :)

    #402214
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Testoval som, 1080p ide v pohode.

    Technické údaje:

    WD MyCloud 3 TB zapojený cez Ethernet kábel do AirPort Extreme. Streaming z cloudu na iPad Air 2.

    #402249
    Kaliakra
    Účastník (Participant)

    Ja z toho MyCloudu vôbec nie som nadšený a dnes by som si ho už nekupoval. Kupoval som ho hlavne na zálohovanie a ako veľký externý disk. Zálohovanie rapluje a ako klasický disk je v stovkovej sieti nepoužiteľne pomalý. Ako-tak sa dá ukladať pomocou FTP, cez finder je to utrpenie. Pre nejaké zmysluplné používanie treba gigabitovú sieť, ale ani potom to vraj nie je žiadna výhra. MyCloud nevie sám sťahovať, nanajvýš tak videá a fotky pomocou aplikácií pre mobily a tablety, ale cez finder sa správa ako bežný disk: otvoríš, vyberieš adresár a počítačom sťahovaný súbor dáš uložiť doňho.
    Streamovanie filmu, hudby a fotografií je celkom znesiteľné na počítači, tablete aj telefóne (televízor som neskúšal), ale záleží od prehrávača. VLC zvláda v pohode, treba sa však na MyCloude trochu pohrať s nastaveniami Twonky Media Servera. Najviac ma štve, že ak mám v nastaveniach disku aktivované prehrávanie médií a spárované zariadenia na pripájanie cez internet, tak sa vôbec neuspáva a stále beží naplno. Keď obmedzím všetko až na zálohy a bežný chod (kontrola času, kontrola aktualizácií), vie stíchnuť a zaspať.

    #402251
    djthunder
    Účastník (Participant)

    Ja mam problem s WD My Cloud zase taky, ze velakrat mi ho Finder nenajde, az po restarte routera. Neviem kde moze byt problem

    #402350
    Kaliakra
    Účastník (Participant)

    Áno, WD MyCloud je náročný tamagoči: v sieti mu na routeri treba vyhradiť vlastnú statickú IP adresu, ktorá musí byť mimo rozsahu IP poskytovaných cez DHCP. V opačnom prípade sa ľúbi odhlasovať od siete a prihlási sa znova na určitý čas až potom, keď mu router pridelí novú IP.
    Nezabudni prepnúť aj v ovládacom paneli MyCloud sieťový režim z DHCP na statický!

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.