Triky s webkamerou iSight v Photo Booth pre časovač a blesk

Photo Booth je jednoduchá aplikácia, ktorá je súčasťou každého počítača Apple (systému Mac OS X) vybaveného iSight kamerou. Dokáže vytvárať fotky a videá (od Mac OS X Leopard). Pri fotení ponúka veľa zábavných efektov na upravenie obrazu, prípadne za seba môžete pridávať rôzne pozadia – dokonca aj pohyblivé (len na Intel Macoch).

Pri častejšom používaní vám môže začať vadiť až prílišná jednoduchosť tejto aplikácie. Neposkytuje žiadne nastavenia. Preto nie je možné nastavením vypnúť niekedy zbytočný a zdržujúci časovač (odpočítavanie sekúnd) či blesk (biele bliknutie obrazovky/obra­zoviek).

Našťastie existujú klávesové skratky, ktoré dočasne vypnú blesk a/alebo časovač. Vypnutie blesku funguje len na Mac OS X Leopard.

  • Na vypnutie odpočítavania pri fotení podržte klávesu Option (Alt).
  • Na vypnutie blesku pri fotení podržte klávesu Shift.
  • Ak chcete urobiť fotku bez odpočítavania a blesku počas fotenia stlačte Option (Alt) a Shift spolu.

Tieto skratky sú pohodlné ak fotíte kliknutím myšky, no pri použití klávesovej skratky na fotenie (Command + T) je dosť obtiažne stlačiť všetky potrebné klávesy naraz (napríklad Shift + Option + Command + T).

Treba však upozorniť na fakt, že pri vypnutí blesku budú vaše fotky v slabom osvetlení tmavé a možno aj neostré. Preto je pre najlepšie výsledky ideálne použiť dostatočne silné osvetlenie a vypnúť blesk. Tak získate prirodzené odtiene a ostrú fotku.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.