Prosim restartuje vas telefon

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Prosim restartuje vas telefon

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #508806
    Dalin
    Účastník (Participant)

    Zdravím, dnes som cca po 2 týždňoch reštartoval svoj iphone, ale zabudol som pin kod na simku, na tom by nebolo nic zle v priebehu dna sa k tomu dostanem.. no odkedy som ho restartoval mi vyhadzuje hlasku “Prosim restartuje vas telefon ” pod tym ukazuje “Cancel” a “Accept” , v lavej hornej casti ukazuje “<Back”

    Pridal som vám sem fotku, ale nie je moja nešiel mi totiž spraviť screenshot počas toho ako mi to naskočilo.. našiel som ju na internete , pozadie som nemal čierne, ale skôr také rozmazané a namiesto Please reboot your mobile som tam mal Prosim restartuje vas telefon v slovencine.. inak vsetko sedi

    Hladal som veľa.. no nenašiel som skoro vôbec nič, niekomu písali, že má jailbreaknuty iphone aj keď tvrdil že nemal, druhemu pisali že je to akýsi virus alebo teda exploit ktory sa uklada na sim karte kedze dotycny skusal aj hardreset.. ale nikde som nenasiel odpoved ktora by mi skutocne pomohla zistit co to je..

    nemam jailbreak ani nic podobne, je to novy iphone kde mam asi tak 8 aplikaci a vyuzival som ho zatial len minimale, tak si neviem vysvetlit co to moze byt, dakujem za kazdu pomoc

     

    http://prntscr.com/ew6eer

    #508807
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Fuha, toto vyzerá divne, iPhone takúto hlášku natívne nikdy nevyhadzuje, vyzerá to na exploit, do akej miery ťa to zasiahlo, ťažko povedať.

    no začnime tým, aký máš iPhone, iOS, operátora a aké presne Appky si tam mal?(keď ich bolo len 8, tak ich vypíš všetky)

    -skús spraviť screenshot ak ti to najbližšie vyhodí

    a asi sprav preventívne DFU Restore bez zálohy, v iTunes nastaviť ako nový iPhone a zmeň si heslo na iCloud (ale nie z tohto iPhonu samozrejme)

    ak si tam mal najnovší iOS, tak je zvláštne že také niečo sa udialo…ale je to zaujímavé, keep us posted.

    #508827
    Dalin
    Účastník (Participant)

    Najdivnejšie je to, že predtým ako som toto postol som asi 2 hodiny prehladával google, apple forum atď a jediné čo som našiel boli 2 príspevky z roku 2011 a 2015.. nič iné.. takže mi prišlo dosť divné, že by to zasiahlo tak málo ludí aj to v priebehu toľkých rokov.. väčšinou keď mám nejaký problém nájdem riešenie takmer hneď..

    mám iphone 7, ios som mal 10.2.x tú najnovšiu pred 10.3 ale už som to aktualizoval,

    keď mi to nabehlo screenshot urobiť nešiel… taktiež ani tie tlašítka cancel a accept nefungujú.. jediné čo fungovalo bolo back..(našťastie)

    odvtedy mi to už nevyskočilo len 2x krát v priebehu pol hodiny a dosť.. teraz som aktualizoval ios, idem pre istotu aj skúsiť aj ten dfu restore..

    každopádne díky za radu, napíšem keby som niečo našiel alebo keby mi to začne vyskakovať znova :)

    //edit tie appky boli facebook, facebook messenger, youtube, viber, whatsap, tatrabanka,spotify a gmail

    #508828
    JFK.
    Účastník (Participant)

    no boli nejaké bezpečnostné diery v 10.2.1, mal si to skôr aktualizovať (nabudúce to sprav rýchlejšie :D) … preto aj po vydaní 10.3 išlo hneď 10.3.1, resp. nám testerom išlo už na druhý deň stiahnuť 10.3.2, ktorá obsahovala fix z 10.3.1… to je jedno :D

    -zatiaľ to nerieš, už by sa ti to nemalo ukázať

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.