Zvuková karta

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Zvuková karta

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 35 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55770
    mums
    Účastník (Participant)

    Chcem si kúpiť MBP. Nemá však výstup pre 5.1 kanálový analógový zvuk. Keďže už mám repro kúpené tak by som sa chcel spýtať aké zvukovky máte vy a či neviete dáku dobrú potadiť.

    Moje požiadavky: Firewire prinajhoršom USB, cena pod 1500SKk.
    USB sa mi nepáči preto, že chcem mať USB myš a jeden USB by som si chcel nechať voľný pre iPod a tomu podobné zbytočnosti.

    #113800
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    usb môžeš riešiť rozbočovačom…

    a ja tiež plánujem MBP a bol som sa presne ohľadom repro informovať a povedali mi že v tom konektore je aj optika a všetko sa dá cez redukcie vyviesť.. mne osobne záleží na optike.. a tá ide z toho cinchu… cez redukciu… malo by to byť v pohode.. ohľadom konkrétnych redukcií by som sa informoval už priamo v apple :)

    #113805
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Ak chces lacnu a kompatibilnu USB zvukovku s 5.1 analog, tak odporucam SB Live 24 bit External USB. Cena okolo 1400 Sk.

    #113807
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Skor by som isiel do M-Audio ale neviem ci je pod 1500 sk to asi ne.

    #113810
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    macker2 máš nejaké linky? kde sa dajú tieto veci na macy kupovať? aj v kamennom obchode niekde v ke? v istyle som myslím zvukovky a podobne veľmi nevidel …

    to čo mne povedali v apple teda neplatí či ako je to ? :)

    #113930
    mums
    Účastník (Participant)

    U M-Audia som hľadal ale nič. Našiel som na webe Hercules Muse Pocket USB 5.1. Problém je ale to, že to nepodporuje dolby surround alebo to tam nie je napísané. Jediné čo potporuje je nejaký Direct Sound a ak budem pod OS X hrať hri a pozerať filmy tak mi to bude tak na dve veci.

    To ohľadne redukcie z optiky z MBP viem už dávno problém je, že som nevedel(zle som hľadal) korekciu z optiky na analog. Ak niekto vie tak nech napíše lebo neviem ani kde hľadať a ao Apple nemôžem ísť pretože je najbližšie v BB a ja som vo Veľkom Krtíši.

    Skúsim napísať do Apple nech poradia ohľadom tej optiky.

    #113936
    Puk*
    Účastník (Participant)

    Nekdy nezaskodi kouknout ke “konkurenci” :)

    http://www.mujmac.cz/art/periferie/5-1-zvuk-levne-hercules-muse-pocket-lt.html
    V komentaric k clanku je par zajimavych odkazu na hardware.

    Jinak bych doporucoval prejmenovat toto tema na “Externi zvukova karta 5.1”. Jen “Zvukova karta” je zavadejici pokud se tu resi 5.1 home zvukovka a jeste k tom externi…

    #113958
    mums
    Účastník (Participant)

    Dík. Som pravidelným čitateľom mujmac.cz takže v mojom prípade len článok mi pomohol. Keďže som bol v Anglicku tak som nečítal. A to, že to bol práve produkt, ktorý som si chcel kúpiť bolo tiež pre mňa dosť prekvapujúce. Lenže tá recenzia ma fakt sklamala kiežby som ju čítal pred tým ako som kúpil repro. Teraz už len USB.

    #113965
    samoo
    Účastník (Participant)

    mums: prosim ked zistis dake info ohladom toho optickeho outputu, posun to sem na forum. dakujem :)

    #113988
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Kupovat externu kartu, tak jedine M-audio alebo SB aspon audigy, resp najvyssi rad. Aj tak nechapem, na co tych 5.1, ak uz mas take repraky, tak ich pust na stereo, alebo kup 2.1. Hlavne nie sity zvukovky, to radsej nic ako tieto karty do 1500, len aby bol 5.1 to neries lacnu zvukovku, to bude hrat na nic a bude to sotva kompatibilne. A ked uz chces zazitok, tak rozhodne kvalitu.

    #114024
    Mano5
    Účastník (Participant)

    mums: redukciu som ani ja nenasiel (alza.sk – kable). Ked sa vsak nad tym zamyslam, tak asi to ani nie je mozne riesit nejakou redukciou. Mam opticky (svetielko) digitalny vystup a chcem to na zvukove vlnenie (analog). Z toho mi vyplyva len nejaky prevodnik (zosilovac alebo AV receiver), ktory mi prevedie to svetielko na vlnenie.
    Ja to pripajam klasickym optickym kablom (TOSLINK-TOSLINK) s takou malou prevodkou na 3.5 jack priamo do DTS zosilovaca s optickym vstupom. Cez optiku si ten zosik priamo zisti, aky signal do neho ide – DTS, stereo a este mi to aj znazorni na display (2 alebo 5.1 reprackov). Inak je to asi 7 rokov stary AV receiver Technics. Na podobny dotaz som kedysi odpisoval na mujmac.cz. Ak by si to nenasiel, tak sa rozpisem.

    #114046
    mums
    Účastník (Participant)

    No hľadal som v rubrike periférie pretože som počítal s tým, že to tam bude. Žiaľ ano po prejdení článku z viac ako z pred roka som nič nenašiel.

    Mohol by si sa tu trochu rozpísať. Pretože mať externú zvukovku slabšiu ako v MBP a nevyužívať ju len preto, že som nemá 3 analógové výstupy. Toto by sa mi páčilo. a aj 1 USB bude voľný. Nechcem používať rozbočovač hlavným problémom je bordel na stole (už aj tak na ňom je bordel a nie je tam ani MBP) a aj cena aj keď tá cena to skôr nechcem vyhodiť peniaze do vzduchu.

    #114137
    Mano5
    Účastník (Participant)

    mums: asi som sa zle vyjadril. Tu zvukovku, ak nema opticky vstup, proste k Applu nepripojis – ak chces 5.1 zvuk. Apple ale aj vsetky ine notebooky (s ktorymi som sa stretol) nemaju iny 5.1 vystup ako opticky. Mozes k nemu pripojit klasicke analogove stereo repracky do dierky pre sluchatka. ALEBO zainvestujes do nejakeho zariadenia, ktore ma opticky vstup a k nemu je pripojenych 5 reprakov.
    Rozpisat sa mozem akurat o adekvatnych kabloch a prislusnych prepojkach na opticke kable aby sa dali strcit do Notebooku.

    PS: ale ak sa ti nahodou podari zistit nejake zariadenie, ktore dokaze previest opticky signal na vlnenie a bude mat vystup 3xCINCH na 5.1 zvuk daj vediet. Mam znameho, ktoreho by taketo riesenie zaujimalo. Vela stastia

    #114145
    samoo
    Účastník (Participant)

    presne po niecom takom ako prevodnik z optiky na viac cinchov hladam.. zatial bez uspechu..

    #114146
    crumar
    Účastník (Participant)

    A hlavne ak chcete predist problemom, nekupujte na Mac zvukovky od Creative. ;)

    #114147
    mums
    Účastník (Participant)

    Tak mal som na prláne kúpiť dve zvukovky a obe mi niekto neodporúča. Skúsim sa poohliadnuť po vebe na repro s otikou. Ale nič sa nebojte pokukám sa aj na klasiku čo tu riešime.

    PS: Od Apple som dostal najprv odpoveď úplne od veci(asi aj kvôli nezrozumiteľne formulovanej ptázke) a po vysvetlení včera zatiaľ nič. Skúsim napísať aj iným autorizovaným predajcom a neobídem ani “klasických” PC predajcov. Kto hľadá nájde.

    #114303
    mums
    Účastník (Participant)

    No tak z apple obchodu ma odkázali na jeden obchod, lebo ani samotný zamestnanec sa s tým ešte nestretol. No a v jednom nemenovanom obchode mi napísali, že to neponúkajú a tým to konči. Kvôli registračným podmienkam na tomto webe sa radšej k tej odpovedi nevyjdrujem. Takže optikou cesta nevedie.

    Poskúšam ešte nejaké mac obchody kvôli zvukovím kartám a potom napíšem sem výsledok.

    #114304
    samoo
    Účastník (Participant)

    :( skoda, dufal som ze tu optiku vyuzijem aj inokedy ako v prepojeni s domacim kinom..

    vdaka za informacie :)

    #114314
    mums
    Účastník (Participant)

    Samo ono tú optiku využiješ aj na pripojenie 5.1 reprákov. Našiel som jedny za obyčajných 4000 čo je ešte prijateľná suma keď zvážim aj to, že si mám kupovať externú zvukovku. bojím sa len kvality lebo toto sa mi zdajú byť kvalitné repro na ktorých teraz bežím a až do kúpi MBP by som musel fičať cez sluchátka. Len som to sem nechcel písať a sklamať ostatných, že sa na hľadanie vy toto.

    Včera som trochu “spamoval” a napísal som všetkým autorizovaným predajcom apple ohľadne tej optiky(človek nikdy nevie) ale hlavne zvukovky. Som zvedavý na pondelok čo bude v inboxe.

    #183936
    Bysto
    Účastník (Participant)

    CREATIVE X-FI Surround 5.1 USB

    neviete nahodou ci tato ext. zvukovka funguje aj s macbookom, ide mi len o to aby som si mohol zapojit 5.1 repraky, najprv som rozmyslal, ze by som si dal do jacku iba taky rozbocovac, a pichol tam tie tri jacky. Hrat by to asi hralo, ale kto vie, co by to bolo za kvalitu, nemate s tym niekto skusenosti??
    popripade neviete poradit nejaku zvukovku co by fungovala?? pozeral som toho HERCULA ale ten sa uz nepredava, teda aspon som nenasiel stranu kde by ho mali.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 35 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.