Začiatočník s MacBook 13″

Domov Diskusné Fóra Nezaradené Začiatočník s MacBook 13″

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 27 )
  • Autor
    kvetulik
    Účastník (Participant)

Ahoj, mam novy macbook a som pri praci s nim uplny zaciatocnik. Doteraz som mala HP a pracovala som pod Windowsom, takze dost nadstaveni je teraz pre mna trosku problemom… Mozte mi prosim niekto s vacsimi skusenostami ako ja (takze kazdy :-)) poradit v niektorych otazkach? Napriklad, je v e-maili (IMAP) mozne nadstavit potvrdenie o doruceni e-mailu? Snazila som sa nadstavit si v dorucenej poste podpriecinky, robila som to cez New Mailbox, avsak teraz mi podpriecinky ukazuje nie pod Inbox ale pod nazvom mojej mailovej schranky a taktiez pod Sent – co ma dost zaraza. Ked dane podpriecinky vymazem z priecinka Sent, automaticky sa vymazu celkom z celej e-mailovej schranky… Okrem toho – v priecinku Sent mi neukazuje ziadnu odoslanu postu… Takze ani nemam prehlad, co mi odislo a co nie… No skratka – som z toho celeho jelen :-) Dakujem za akukolvek radu.

mrzo
    Účastník (Participant)

Co sa tyka potvrdeni o doruceni tak ak sa nic nezmenilo od vtedy ako som sa o to zaujimal ja tak Mail tuto funkciu nepodporuje. Dalo sa to vyriesit nejakymi scriptami do Mailu ale ako to funguje presne neviem – viac sa da o tom docitat napriklad tu -http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=8258055 Nastavenie IMAP priecinkov je cez menu Mailbox/Use This Mailbox For a tam len vybrat na co sa ma konkretne pouzivat (Inbox, Sent, Draft, Junk…) – vybrane plati pre prave oznaceny priecinok takze najprv treba oznacit niektory z IMAP pricinkov a potom cez menu zvolit na co sa ma pouzivat.

XcoRpi
    Účastník (Participant)

No ak si začiatočník, tak sa ti rozhodne hodí pozrieť aj tento link:

http://tinyurl.com/ajxutk

;)

vojtacz
    Účastník (Participant)

nebo spíš http://www.prvnimac.cz ;)

peteer
    Účastník (Participant)

(Trochu mimo tému ) aky jenajlepsi Mac pre zaciatocnika? Asi radšej MacBook ?a aky typ ?
    Ďakujem

vlado_bb
    Účastník (Participant)

Zalezi na tom, ci ten zaciatocnik potrebuje pocitac prenasat, alebo ho mat na jednom mieste.

gman
    Účastník (Participant)

najlepsi mac pre zaciatocnika je akykolvek. prepac, to je taka ista otazka ako ktore auto je najlepsie, ktore jedno je najlepsie a ktore PC je najlepsie pre zaciatocnika.
    alebo inac, idem si kupit prvu LED TV. ktora je najlepsia? je to tak nekonecne obsirna otazka, ze sa na nu neda odpovedat :)
    najlepsi mac je podla mna taky, na ktory mas peniaze.

szabo.martin
    Účastník (Participant)

skus aj napr ineho klienta… ja pouzivam sparroe na mac book pro aj v iphone a som spokojny…

peteer
    Účastník (Participant)

takze , chcem do toho vrazit cca 300€ max.
    chcem z bazaru.
    mam mininotebook, ipad 2 a iphone.
    takze staci ak to bude aj stolny pc.
    asi mac mini .
    alebo mate vy nieco co by ste mi predali?
    dakujem

marek.varga.mac
    Účastník (Participant)

v tvojom pripade odporucam nieco ako MacBook White, Late 2007, alebo 2008, (napr. 2,2 GHz Intel Core 2 Duo), s 4GB RAM. ak sa nechces hrat a strihat videa, tak staci uplne. a aj ked ma 5 rokov, tak tvoj mininotebook strci do vacku. cena v bazare je prave okolo 300EUR zvycajne.

ak kupis MacMini, tak budes potrebovat aj monitor, na to nezabudaj…

Lixx
    Účastník (Participant)

za 300e na na vyber:
    1. MacBook white – urcite zober model kde je nVidia 9400
    2. MacBook white unibody
    3. MacBook Pro 1.1 – prvý model MacBooku Pro.
    —————————
    komentar pod ciarou:

MacBooky white su vsetky do radu smejdy. Nechapem vobec preco. Na Modeloch MacBook white praskali plasty hadam vsade. Na MacBooku white unibody su zas nedokonale detaily – nakrivo klavesy, nakrivo pant displeja a ine. A aj na nom praskaju plasty.

Ma MacBooku white unibody je gumenny spodok ktory sa ohyba a nici. Apple ti ho raz vymeni zdarma, ak kupis model kde to uz bolo menene mozes byt neprijemne prekvapeny.
    Dalej macbooky white maju displej podvietely CCFL trubicami, cize je to take nazltle a niektore aj odchadzaju.

MacBook pro 1. generacie s grafikou ati x1600 je konstrukcne celkom dobre zvladnuty ale nespustis na nom najnovsi Mac Os a bude trvat dlhsie kym ho kupis za 300e. Taktiez CCFL podsvietenie.

Najlepsie co podla mna mozes kupit za rozumny peniaz je MacBook unibody hlinnik. Je to prvy model unibody konstrukcie. Nema oznacenie Pro, nema podsvietenu klavesnicu, ma grafiku nVidia 9400 a ma vyberatelnu bateriu. Cena tychto kuskov je cca 400e. Za to ale dostanes pocitac bez vaznejsich konstrukcnych chyb.

gman
    Účastník (Participant)

Lixx to zhrnul krasne, profesionalne a vystizne. dozvedel som sa nieco nove. rada znie, dosporit kilecko navrch a nebudes o dva mesiace sam na seba nasrdeny. takze ked, zhanas toto:
    http://support.apple.com/kb/sp500
    a novsie. good luck

peteer
    Účastník (Participant)

Ďakujem Vám velice pekne, počkám týždeň na novšie inzeráty a potom sa rozhodnem.
    A náhodou na Mac mini nepasuje aj hocijaky LCD monitor s adapterom?
    Ďakujem

peto7532159
    Účastník (Participant)

pasuje, ale musí mať HDMI alebo DVI vstup

peteer
    Účastník (Participant)

Áno má dvi

peteer
    Účastník (Participant)

alebo na zaciatok by mozno aj stacil powerbook g4
    tento http://pc.bazos.sk/inzerat/20451331/Powerbook-G4.php

gman
    Účastník (Participant)

peteer pozor. Gxy Macy pouzivaju PowerPC architekturu, ktora nie je podporovana tak 5rokov myslim. Ked, tak Intel, lebo inac neinstalnes nic.

peteer
    Účastník (Participant)

Tak prosím vás poraďte mi . Ale najlepšie je ked budu linky z bazos.sk okr Galanta alebo Bratislava a okolie.
    Keď máte aj vy napr aj pc. iMac a pod. Ale stačí starší model a čo najlacnejšie .
    Ďakujem

Cibike
    Účastník (Participant)

http://pc.bazos.sk/inzerat/21483544/Mac-Mini.php

no podla mna si za take prachy mac radsej nekupuj, to je ako keby si kupoval mercedes, no mal nasporene ledva tak na lepsiu fabiu, ako nejaky prastary mercedes kupis, ano bude to mat hviezdu v znaku, vyrobil to daimler chrysler, no je to holt stare a vyzeras s tym väcsi chudak ako na tej fabii.. dospor si aspon cca 450€ a kup hlinikovy unibody, ten ma slusny vykon a hlavne vyzera aktualne, kupovat mac za 300€ je skutocne hlupost, to si radsej zloz nejake pc z bazarovych komponentov

mynick
    Účastník (Participant)

Cibike ma pravdu, radsej chvilku pockaj, naspor si, a kup si nieco lepsie /novsie/

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 27 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.