vyber NAS serveru

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware vyber NAS serveru

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #98196
    alzheimer
    Účastník (Participant)

    Caute,
    potrebujem domov kupit nejake NAS ulozisko. Som viac menej rozhodnuty pre http://www.alza.sk/synology-diskstation-ds213j-d425588.htm, mam doma aj pripravene 2 HDD ktore do toho dam. Ale pri pozerani prislusenstva pre MAC som narazil na http://www.mzone.sk/externe-disky-3-5-my-cloud-2tb-usb-3-0-6220 a dalo mi to chrobaka do hlavy, ci to vlastne nie je lepsie. Mate niekto skusenosti s tymito vecami a viete mi povedat, ze aky je v tom hlavny rozdiel? (okrem toho, ze v tom synology viem mat 2 HDD).
    Potrebujem mat doma centralny HDD kde budem z hlavneho pocitaca (macu) ukladat fotky, filmy a hudbu a zaroven by som tie filmy rad vedel streamovat na TV (mam apple tv).

    dakujem

    #375051
    alzheimer
    Účastník (Participant)
    #375058
    pavel_b
    Účastník (Participant)

    ak to chcete pouzivat len ako skladisko dat tak to wd je v pohode a splni detto co synology. ak ale chcete nieco od toho viac typu web server, tv server, php, mysql… tak synology ma nekonecne moznosti doinstalovanim softwaru. synology/qnap mate skoro jedno. tie dve firmy su naozaj NAS ako ma byt a ostatne sa ich len snazia dobehnut, napodobnit.

    #375102
    MoRFi
    Účastník (Participant)

    Pri ukladani veci ako su fotky a ine data ktore clovek nechce stratit odporucam NAS server ktory ma 2 sachty na HDD a zapojit RAID 1(http://sk.wikipedia.org/wiki/RAID#RAID_1), teda na druhom HDD bude stale zaloha prveho disku.

    zdielanie filmov do ATV je mozne v pripade jailbreaknutej verzie. apple tv 3 nie je jailbreaknutelna. ak mas dvojku tak z vlastnej skusenosti odporucam ATV FLASH BLACK(http://firecore.com/category/blog-tags/atv-flash-black-0), existuje moznost aj XBMC ale atv flash black je omnoho pohodlnejsie.

    Pokial mas TV s podporou DLNA, popripade ine medialne zariadenie(PS3, XBOX,..) nepotrebujes na zdielanie Apple TV ale ten Synology by mal vediet robit DLNA server a zdielany obsah prehras priamo cez menu TV.

    #375112
    JOK3R
    Účastník (Participant)

    Zabudni na WD, jednoznačne Synology, z vlastnej skúsenosti, mal som 212j a teraz mám 213+

    Synology to nie je len web, ftp, mysql server, to bežný človek nevyužije, ale využiješ určite audio station, video station, photo station, zdarma sú na do aj aplikácie na mobilné telefóny (iOS aj android)

    pozri si stránku synology, je aj v česko jazyku

    #375123
    alzheimer
    Účastník (Participant)

    diky pani, objednal som synology

    mam apple tv dvojku ale jailbreakovat to nebudem (neviem to/nechcem). Je mi ale divne ze to nevie prirodzene streamovat videa, ked v popise toho NASu je podpora itunes…No nevadi, ak to nepojde, nezblaznim sa, prehram to nejak inak. Moja telka urcite dlna nepodporuje, je to 7 rokov stary sharp

    #375135
    JOK3R
    Účastník (Participant)

    Ja mam v sieti multimedialny prehravac xtreamer prodigy a filmy prehravam z naska do tv.
    Synology vie filmy pustat cez airplay, takze teoreticky by to malo na tvoju apple tv fungovat

    Kym ti pride synology domov, odporucam ti vyskusat spravu nas na webe synology, nebudes potom pri tom maturovat, ale nie je to zlozite, vytvoris raid, pridelis pevnu ip v sieti, vytvoris zdielane zlozky, nainstalujes balicky a fungujes

    #375158
    sleeperko
    Účastník (Participant)

    jednoznacne odporucam synology. s JB ATv2 funguje bez problemov, plna podpora pre sucasne pripojenie Win a OSX, mobilne apps,…

    Jedina chyba sa u mna vyskytuje je pri zalohovani cez Time machine. Mne a par ludom na synology fore sa stava, ze zrazu kazde 3-4 mesiace synology vyhodnoti zalohu ako “nefunkcnu” a je potrebne zalohovat odzaciatku. Neviem cim je to sposobene a ani ako to odstranit. Je to trochu otravne ale da sa na to zvyknut.

    #375168
    fanthomas4
    Účastník (Participant)

    Dalo by sa v tom Synology zamknúť priečinok na heslo? Snažím sa presvedčiť našich, aby kúpili domov NAS a tak by som chcel mať svoje súbory zamknuté. Dá sa to ?

    #375172
    MoRFi
    Účastník (Participant)

    http://www.synology.com/en-global/products/dsm_livedemo

    myslim si ze ako admin by si na ine ucty mohol pridelit kto kam moze alebo nemoze ale potvrdit ti to neviem. skus si namodelovat situaciu v tejto live demo verzii

    #375184
    fanthomas4
    Účastník (Participant)

    MoRFi, ďakujem za link. Myslím, že by to malo ísť, len to nemôžem naozaj otestovať, lebo sa nemôžem prihlásiť pod iným účtom ako admin, ale veľmi sa mi to pozdáva.

    #375188
    FL
    Účastník (Participant)

    Neviem ako synology ale mam QNAP (konkretne http://www.alza.sk/qnap-ts-112-turbo-nas-2tb-hdd-d324604.htm) a som velmi spokojny. Aktualizacie raz za mesiac, ktore vzdy prinesu nieco nove. Naposledy pridali super feature, ktora podporuje USB TV (http://www.qnap.com/static/en/tv_station/index.php) pricom mozte streamovat TV do siete alebo nahravat programy priamo na disk. A tiez by som siel do 2+diskoveho NASu.

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.