uživím se webdesignem?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software uživím se webdesignem?

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Autor
    Príspevky
  • #59961
    pepa007
    Účastník (Participant)

    tak jo. nedávno jsem odešel z práce, která byla skvěle placená, ale “kreativita” bylo zakázané slovo. chtěl bych zkusit svůj sen a začít se živit webdesignem.

    tady je link na pracovní verzi mého portfolia: http://error404.unas.cz/richter.html

    rád bych kohokoliv požádal o upřímný názor na moje práce. i jednoslovný hodnocení “strašný” pro mě má hodnotu. děkuju moc

    #138520
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    neviem ci to je tym ze som na net pripojeny cez huawei ale zamrzol mi loading na 13 zo 16 img

    #138525
    mtj
    Účastník (Participant)

    Noo, mě se tvé práce vesměs líbí; těmto věcem moc nerozumím, ale dojem na mě udělaly. Jen u těch prvních si nejsem tak úplně jistý, jak bych si je prohlédl např. ve škole na monitoru s polovičním rozlišením než má MacBook (trochu přeháním, samozřejmě). Ale rozhodně všechny jsou o několik řádů lepší než poměrně veliká část ostatního internetu. Jen teda nevím jak je to s funkčností, ale náhledy dobré.
    Ať se daří! :)

    #138526
    wbear6
    Účastník (Participant)

    Mne sa to paci ved v jednoduchosti je krasa. Ale mam pocit ze je to priliz “apple like”.

    #138531
    Macker2
    Účastník (Participant)

    pepa tak isto som webdesingner cca 10-12 rokov (studovany design) ako nieje to zle tak ti poviem ako nieje to zle ako navrhy, len design je jedna vec a pouzitie druha vec a tretia najhlavnejsia vec je to predat :-)

    #138557
    pepa007
    Účastník (Participant)

    díky za první odezvy, zatím jsem dopadl celkem dobře :-)

    durotrulo: to je zajímavý, protože na celé stránce je jen 9 obrázků :-)

    mtj: u těch prvních mám implementovanou vychytávku na automatický zvětšování/zmenšování obrázku na pozadí. funguje to skvěle – viz demo na http://bublousci.zaridi.to/background.htm – jo a s tím obdélníkem s textem jde hýbat :-)

    ostatní kousky jsou dělaný na 960px width takže bych měl obsáhnout zhruba 99% užvatelů internetu.

    wbear6: no tak Apple vlivu se asi nikdy nezbavím, ale co je tam “apple like” kromě toho že to je jednoduchý? samozřejmě jsem zatím nepřišel s ničím převratným a “vlastním” ale spíš parafrázuju, stejně jako 99% všech webdesignerů, prvky který se běžně používají do nějakýho funkčního (snad) celku..

    macker2: jj, hlavně krok 3 bude hodně těžkej :-) začínám s family&friends a jejich firmami a pak doufám v řetězovou reakci přes word of mouth :-)) +všichni moji spolužáci z gymplu jsou profi programátoři, jejichž firmy obvykle dělají skvělý aplikace s katastrofálním designem a GUI.

    XHTML a CSS se nebojím, jsem velkým stoupencem minimalismu i v codingu :-) jsem i kamarád s jQuery, který je dobrým sluhou, ale špatným pánem – jinými slovy, když se použije rozumně tak může významně pomoct s usability.

    #138562
    titinius
    Účastník (Participant)

    podla mna su tie stranky pekne,
    ale ide o to, ako vsade inde,,,
    ked mas niekoho kdo Ta pretlaci a urobis jednu dve stranky pre velke firmy, tak si vyhral, a potom uz budes v pomyselnom rebricku alebo katalogu ludi co nieco vedia :) aj ked to tak mozno vobec nieje (nemyslim konkretne Teba)
    a potom uz viac menej ak si sikovny nebudes mat problem,,,

    vies co chcem povedat ?:)

    keby som ja nacmaral par ciar na papier tak je to cmaranica, ale ak by Tkac povedal ze to je nenormalne umenie, tak do tyzdna “namalujem” 100 takych a som milionar, lebo cela slovenska “smotanka” bude mat moje “obrazy” za velke peniaze a budu IN :D
    kolko uvodzoviek :) hh

    ale to fakt nemyslim na Teba, len som chcel ukazat princip, ako sa stat uspesny na SR :)
    alebo si potom fakt MEGA talent, a proste si najlepsi … ale ked je 1000 umelcov, tak iba jeden za povedzme 20 rokov je taky talent :) podla mna,,,

    v kazdom pripade drzim palce
    + hod sem viac prac, urobis si reklamu a mozno Ta niekdo oslovi,,, nikdy nevies. nie?:)

    pekny vecer prajem.

    #138570
    zero0x
    Účastník (Participant)

    ano je to pekne portfolio (osobne)

    nieco ako toto -> http://www.betterinteractive.com/

    #138581
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    pepa, ak chces pracovat ako freelancer na volnej nohe kukni na tuto stranku

    http://freelanceswitch.com/

    mozno pomoze

    #138590
    sento
    Účastník (Participant)

    ciste, jednoduche a elegantne
    avsak dost sterilne, trochu na jedno kopyto
    akoby to boli rychle pracovne verzie
    (pripadne mi to ako by to bolo robene z nejakej predlohy)
    kazdopadne mas cit pre kompoziciu, pismo a vyber fotografie

    ci sa uzivis je iba na tebe, kazdopadne “prostitucii v designe” sa nevyhnes

    – koment odbornej vytvarnej verejnosti

    #138601
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Cez iWeb sa krásne tvoria stránky, síce nie cez zdroj (i ked výsledný zdroják nie je bordel ako v prípade nVu) ale sú krásne :)

    #138609
    karci
    Účastník (Participant)

    mne sa paci tento: http://www.northcolour.com/

    aj MacBlog mal volakedy pekny design, jednoduchy, prehladny.. proste krasa. Teraz je to strasne neprehladne, prepchate reklamami a dost narocne na data, hlavne ked to otvaram na iphonovi.

    #138613
    mtj
    Účastník (Participant)

    No ta fičurka je vážně skvělá! Už jsem narazil na několik stránek, kde byla jako pozadí použita fotografie, ale velikost okna to nerespektovalo, takže jsem při pohledu na tu stránku přicházel o dost(… :) )informací. Tohle je z mého pohledu hodně veliký “majstrštych”! Jen do toho, tvoje návrhy se mi i přes některé “nedostatky” moc líbí; myslím že by byla škoda aby jsi netvořil, přeju ti hodně štěstí!
    sorry že jsem se trochu nechal unést, ale je to tak.

    #138616
    pepa007
    Účastník (Participant)

    titinius: rozumím :-) stále tajně a naivně doufám že se prosadím spíš kvalitou svých prací :-))

    zero0x: díky. +ten betterinteractive.com je dobrej ale trochu mi tam chybí jakejkoliv obrázek v referencích. jsou tam jen linky. to mi přijde u web developera trošku problém…

    durotrulo: díky, znám, jeden z těch co mě inspiroval k freelance switch :-)

    sento: dík. v podstatě to jsou rychlé pracovní verze. začal jsem před 14 dny s tím že musím dát do začátku dohromady nějaký portfolio složený aspoň ze skic, aby bylo trochu vidět jakej mám zhruba styl. ty práce jsou zatím na hony vzdáleny dokonalosti, ale na to že jsem na každé nich strávil max 10 hodin tak to snad není tak hrozný. doufám že za rok bude moje portfolio o galaxii kvalitnější

    MikyForgett: dík za tip, určitě by to bylo levnější než software od Adobe :-)

    karci: ten web není špatnej, ale na můj vkus moc přeplácanej. přijde mi že se tam snažili nacpat úplně všechny web2.0-like triky co existujou a plácaj je tam jeden přes druhej (průhlednost, zaoblený rohy, zrcadlení, gradienty, textury, atd.). popravdě řečeno, už tam chybí jen dřevěná textura, která je už nechutně nadužívaná. MacBlog mi přijde v pohodě, sázka na jistotu v podobě Apple-style a příjemně se s tím dělá. Srovnej s mujmac.cz kterej je hroznej a proto chodím sem. pokud jde o tmavý weby, suprovej je třeba http://www.versionsapp.com/

    mtj: dík, drbal jsem se s tím snad 10 hodin než jsem to dal dohromady. inspiroval jsem se tady http://www.ringvemedia.com/ ale mají to udělaný asi přes javascript. já jsem googloval, experimentoval a nakonec to mám čistě přes CSS

    #138646
    uno-webdesigner
    Účastník (Participant)

    Cauko pepa =)

    Taktiez som webdesigner, ale robim to ako hobby, kedze som este len student na Gymnaziu. Tvoje prace su celkom pekne a je vidno, ze sa riadis stylom apple, teda prehladnostou a lahkostou designu =). To klienti odcenuju. Hl. prehladnost a decentnost. V dneskajsej dobe sa s webdesignom urcite da vyzit, len musis chciet a dennodenne sa zdokonalovat citatim novych tutorialov, noviniek v designerskom svete, proste je za tym mnoho literatury. A dalsia vec je, zhananie klientov. Klienti by nemali byt problemom, kedze vo vsetkych väcsich ci uz designovych ale web studiach zhanaju grafikov… Ked nezaberu ani studia, tak utekaj na google.com a vygoogli vsetko co sa len da =) Zakazky a pod. Dennodenne navstevuj webtrh.cz, a diskuse.jakpsatweb.cz (podstranka Prace a zakazky) a urcite vyzijes ;-). Moj nazor je, ze ked este postudujes par veci, poprezeras par svetovych web galerii, tak urcit nebudes prosit o almuznu na ulici =)

    #138688
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    MikyForgett: dík za tip, určitě by to bylo levnější než software od Adobe :-)

    ————-

    iWeb je súčasťou iLife, pokiaľ máš Mac OSX kupovaný s Macom, mal by tam tento balík byť zadarmo, tak ako ja :) , tento program ma prinútil prekodiť svoje stránky na Apple-like :)

    #138693
    pepa007
    Účastník (Participant)

    díky za tipy na ty burzy práce, omrknu to. abych pravdu řekl tak novinky z designerskýho světa, literaturu a tutorialy už čtu několik let, protože mě to prostě baví, i když jsem se tím zatím neživil. takže si neskromně myslím že přehled v aktuálních trendech mám velmi solidní.

    na oplátku za vcelku povzbuzující kritiku se podělím o svoje nejoblíbenější zdroje: špička je asi http://www.smashingmagazine.com, z těch milionů galerií mám nejradši asi http://www.styleboost.com, následuje asi http://www.webcreme.com a http://www.minimalsites.com. co se týká designérů tak se mi líbí co dělá Jason Santa Maria (http://jasonsantamaria.com/), Jesse Bennett-Chamberlain (http://www.31three.com/) nebo Mike Precious (http://mikeprecious.com/). tutorialy hlavně z http://psdtuts.com/ a http://www.tutorial9.net/. nedávno jsem objevil dobrej rozcestník na http://webdesign.alltop.com/

    jedna perlička na závěr: http://www.ijam.es/

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.