Time capsule / neake ine zariadenie ?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Time capsule / neake ine zariadenie ?

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #84593
    rikimondo
    Účastník (Participant)

    Ahoj MacBlog
    Uz dlhsiu dobu premyslam nad kupov zariadenia ktore by splnalo poziadavky podobne tym ako ma Timecapsule (dalej iba TC ) t.j. 2,4 a 5Ghz wifi, airprint , moznost napojenia do usb vstupu USB HUB ktory by bol aj funkcny pre vsetky porty hub-u a zariadenia v nom napojene, zaloha systemu OSX, vzdialeny pristup na disk nielen zo siete vytvorenej TC ale aj internetu (ako je to v pripade NAS) pokial to funguje ako sa pripajam nan ? Taktiez by ma zaujimalo ako je to pri TC zo streamom filmov hudby foto a … na televizor(pokial mam spravne info DLNA chyba). Treba mi este Apple TV ? ako vlastne funguje ten stream cez iTunes. Dokazem tahat torrenty bez potreby mac/ pc ? ake su vase skusenosti s tymto zariadenim. Hladam odpoved na tieto otazky pretoze na internete nachadzam iba povrchne recenzie o vzhlade, baleni a nikto sa nezapodieva hlbsie problematikou a tiez moja anglina nieje excelentna aby som v zahranicnej recenzii nasiel uspokojenie .Som student a vyhodit 250 eur za kravinu nechcem. Cakam na nazory ludi ktory maju so zariadenim skusenosti nie mudrlantov ktory sa nudia a vidia moznost si s niekym popismenkovat … taktiez ak ma niekto skusenosti so zariadenim od inej znacky a bol spokojny a splna vysie uvedene kriteria budem mu velmi vdacny za informacie, rady a postrehy …Dakujem vopred vsetkym ochotnym ludom.

    #304900
    mychaello
    Účastník (Participant)

    Ja som TC nahradil za Lacie Wireless Space – pogoogli nechce sa mi rozpisovat ale myslim ze splna vsetko co potrebujes. Je to nadherny a plne funkcny kus hardware.

    #304945
    raul
    Moderátor

    Nas servery – napr znacka synology. Ja som zase tieto nahradil time capsulou :)

    edit: pre uplnost, nie tak celkom nahradil, ako doplnil…

    #318579
    Speedy
    Účastník (Participant)

    Raul: aky mas synology? vedel by si mi pomoct so synology ? kupil osm to aj s 3TB hdd a len mi to lezi na stoliku a neviem spravit zalohu ani nic…Akoby so mmal doma auto a viem ho maximalne otvorit…Hrozne daco…Neviem co mam robit…

    #318738
    poper
    Účastník (Participant)

    *nejake*

    #318973
    lexo
    Účastník (Participant)

    Torrenty bez zapnuteho PC/MAC nedokaze. A ani podporu DLNA nema.

    #319433
    edimi
    Účastník (Participant)

    kupil som lacie wireless space ale neviem ho zapojit, je tam asistent setup, ale nejak to podla toho nejde a s cudzimi jazykmi nie som velmi kamarat…viem ze tam je viacero moznosti zapojenia, len ci nemate niekto nejaky jednoduchy postup ktoremu by som rozumel alebo odkaz…dik

    #319435
    suley
    Účastník (Participant)

    edimi a co z toho chces mat? iba NAS alebo aj switch, pripadne router?

    #319461
    edimi
    Účastník (Participant)

    suley..sorry som mal povinnosti, ale uz si idem k tomu poriadne sadnut…no mne tie vyrazy vela nevravia, ani ked si kukam akurat co to znamena..ide mi o to, ze idem nahodit novy os, tak chcem zalohovan (este som to nerobil) a ked som rozmyslal na co, tak som si povedal, ze uz sa trosku dovybavim a kupim nieco co mozem viac vyuzit…no a ocakavam od toho, ze to vyuzijem hlavne ako zalohovac pre time machine a ulozisko dat, vlastne nieco ako time capsule s tym, ze cez to tusim este mozem stremovat…router mam, ale som rozmyslal, ze ho zrusim a vyuzijem moznost routra na lacie (ked to neobmedzi jeho vyuzitie), ale to nie je podmienka…tak co by bolo pre mna najlepsie…dik velmi pekne za ochotu

    #319498
    suley
    Účastník (Participant)

    a ako to mas teraz teda pripojene? podla toho co sa pise v prirucke, tak by mal fungovat tak ako pises, ze vyhodis existujuci router a lacie ti bude aj routovat.
    kazdopadne ak mas momentalne funkcnu siet, tak skus lacieho iba pripojit do routra, mal by plnit funkciu NAS a teoreticky by si tam mohol robit aj time machine zalohy. samozrejme za predpokladu, ze lacie podporuje aktualny protokol potrebny pre time machine, afp ak sa nemylim.

    #319643
    edimi
    Účastník (Participant)

    ..no uz som nabehol na moutain liona bez zalohy… tu teda odlozim na neskor, ponahlal som sa s tym, lebo mesiac budem, vlastne uz prazdninujem bez kabloveho pristupu na net (net akurat zdielam cez iphon)..teda ked to niekde nevypatram, tak sa na tvoju pomoc obratim po prazdninach, kazdopadne teraz s tym vela nenarobim, lacie ostal v blave.. :), ale este raz vdaka za pomoc.

    #319644
    edimi
    Účastník (Participant)

    teda urobil som len upgrade, a ide vsetko OK takze, cistu instalaciu necham na inokedy, potom bude zaloha nevyhnutna..

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.