Teplota a hlucnost Macbook/ Macbook Pro

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Teplota a hlucnost Macbook/ Macbook Pro

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 72 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54576
    ant2
    Účastník (Participant)

    Dobry den, som spokojnym pouzivatelom 2 roky stareho iBooku. iBook som si kupil lebo som potreboval tichy pocitac a aj som s nim v tomto ohlade spokojny. V blizkej dobe uvazujem o niecom novom a preto by som sa chcel opytat majitelov Macbookov resp. Macbookov Pro ako je to s ich hlucnostou. Moj ibook momentalne bezi uplne ticho, jedine co pocut je tociasi sa disk. Ventilator sa spusti len pri narocnych operaciach typu ripovanie DVD,… Pripraci s internetom, pocuvani hudby resp. kancelarskej praci sa ventilator nespusti vobec. Je to porovnatelne s macbookom resp. macbookom pro?

    Dakujem pekne.

    #107719
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    NO takto .. aby som to uviedol na pravu mieru .. ventilator sa toci stale .. ale je otazne, na akych otackach :) .. pretoze keby sa netocil, tak by ti to pravdepodobne vytuhlo pri prehriati CPU a dosky .. ale v principe odpoved na tvoju otazku .. problemy, co sa tyka MBP boli len u prvych modeloch (coz je moj pripad), kde boli rozne muchy, ktore sa ale casom velmi dobre vychytali .. a myslim si, ze momentalne je MBP velmi dobre vychytany .. co sa tyka HW .. neprehrieva sa tak, ako jeho starsi model .. nespustaju sa tak casto ventilatory .. a urcite nie je hlucny ..

    #107720
    azert
    Účastník (Participant)

    Mam MacBook Pro 2.33 (kupovany tento rok), ventilator sa toci stale okolo 2tis ot., vobec ho nie je pocut pri beznej praci ako pises (inet, kanc., …)

    #107721
    ant2
    Účastník (Participant)

    DoNaLd a azert, dakujem. Mate skusenosti s iBookom? Vedeli by ste to porovnat? Lebo iBook G4 1.42 skutocne bezi tak ticho, ze mam dojem, ze ventilatory sa netocia vobec.

    #107722
    azert
    Účastník (Participant)

    s iBookom nemam,bohuzial, moj prvy mac je prave MBP, ale u mna pri beznych pracach tie ventilatory vobec nie su pocut, keby som nepozeral cez iStat pro ci sa tocia vetraky, povedal by som ze nie, ze sa netocia :)

    #107723
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Tiez, tak isto, moj prvy Apple je MBP .. takze neviem porovnat, ale myslim si,ze to bude rovnake

    #107724
    ondratoral
    Účastník (Participant)

    ant2: měl jsem iBook G4 1,2GHz a teď mám MacBook. Oba počítače jsou srovnatelně hlučné, MacBook má o trochu tišší disk a méně vibruje. Ventilátor roztočím naplno (standardně běží na 1500 RPM, což je prakticky neslyšitelné) jen při ripování DVD/exportu z iMovie a podobných taškařicích… A rychlost je ve srovnání s iBookem skoro čtyřnásobná, přechod rozhodně doporučuji…

    #107728
    ant2
    Účastník (Participant)

    Stiahol a pustil som istat pro na mojom iBooku. Fan Rear Enclosure je stale 0 rpm. Maju ibooky este nejaky iny ventilator?

    #107729
    ondratoral
    Účastník (Participant)

    Nemají…Donald se asi spletl :) první MacBooky (a možná i MBP) měly ventilátory defaultně vypnuté a docházelo k tomu, že se po zahřátí procesoru zapínaly na krátký časový úsek (v řádu sekund) na vyšší otáčky, takže čas od času notebook hvízdal (whining nebo tak nějak). Nějakým SW updatem to Apple nastavil, že se točí neustále, takže k hvízdání nedochází… úplně jsem zapomněl, že iBook se při normální zátěži uchladí pasivně…

    #107733
    edkis
    Účastník (Participant)

    Mam macbook a som s nim takisto velmi spokojny ventilator pri beznej praci ide na 1500rpm pri 50st a pri narocnejsich aplikaciach typu cinema4D pri renderingu sa vysvihne vetrak az do 6000rpm pri 80st co uz je pocut pekne. Inak pri beznej praci nehlucny. Pri absolutnom tichu v miestnosti trosicku pocut vetrak ale to fakt treba byt uchom nalepeny na klavesnici.
    Akurat v sleep rezime sa tusim netoci ventilator vobec alebo sa mylim ?

    #107768
    zemiak
    Účastník (Participant)

    Tiez mam macbook a musim povedat, ze som bol spokojnejsi s povodnym stavom, ked sa ventilatory pustali az pri zatazi. Momentalne mi to vadi napr. pri pocuvani hudby alebo pri beznej robote s textovym editorom a podobne. Je mozne, ze mam tenke usi, ale 1500rpm pocujem stale.

    #107775
    MBPro
    Účastník (Participant)

    no mne iStat Pro ukazuje stale len 1000 (resp. 990-1005), pri zatazi som isiel maximalne na 3.800. mbp17,v.1

    #107776
    edkis
    Účastník (Participant)

    to zemiak:
    prepac ale ako ti to moze vadit pri pocuvani hudby? Ja pocuvam hudbu mam otvoreny adium safari a photoshop a nepocujem pricom hudbu nemam nahlas len tak pijanko

    #107777
    zemiak
    Účastník (Participant)

    to edkis: jednoducho, mne to vadi. som rad, ze tebe nie, pisem len moje subjektivne dojmy. v kazdom pripade si to treba vypocut, aby sa clovek mohol rozhodnut, kazdy ma iny sluch

    #107783
    ant2
    Účastník (Participant)

    zemiak suhlasim. Som presvedceny o tom, ze kym si clovek nevypocuje ibook G4 resp Powerbook G4, tak len tazko pochopi, co myslim pod “tichy pocitac”.

    #107889
    edkis
    Účastník (Participant)

    inak nechapem ale holka si kupila pred 3dnami biely macbook s cpu c2d T5600 a nepocut ho vobec no trosku ak ucho prilozim ku klavesnici ale ja som mam cierny macbook s cpu c2d T7200 tak ho pocujem ked sedim na stolicke.
    Preco?

    ps: otacky mame 1800rpm a aj teploty priblizne rovnake. mam macbook 2 tyzdne ona 3dni.

    #107892
    crumar
    Účastník (Participant)

    Kto este nepouziva, treba stiahnut: http://81.169.182.62/smcfancontrol_2_1.zip
    :)

    #107893
    crumar
    Účastník (Participant)
    #107894
    edkis
    Účastník (Participant)

    hej len sranda je v tom ze nie je mozne nastavit menej ako 1800rpm. Kamos co ma macbook s core duo tak ma 1500rpm.

    #107897
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    edkis: Opytam sa ta, na ktorej strane pocujes viac hucat ten notebook ? Pretoze ja mam ten isty problem, a myslel som si, ze je to ventilator na lavej strane a na koniec sme prisli na to, ze to je HDD a budu mi ho vymienat .. ale mne to huci dost akoze.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 72 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.