Superdrive – neda sa vysunut CD/DVD

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Superdrive – neda sa vysunut CD/DVD

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #55021
    alchymister
    Účastník (Participant)

    Dobry den, mam problem so superdrive mechanikou na svojom 12 palcovom Powerbooku G4 1 GHz. uz nejaky cas mi nedokaze precitat vacsinu z medii. zasuniem CD alebo DVD, chvilku to bzuci, na ploche nic, v disk utility ani chyru po nejakom disku. ejectnut to mozem vacsinou len cez iTunes. dnes mi tam vsak ostalo DVD a neda sa vybrat, pocitac nereaguje na nic skusal som eject cez iTUnes, pri restarte som drzal raz mys, druhykrat eject, no bez efektu. co myslite, je to na servis, alebo sa to da i doma dakou mechanickou cestou? inak samotna mechanika si asi servis ziada, obavam sa..
    dakujem za pomoc

    #109673
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    Ja pouzivam (1) prikaz “drutil eject” v terminali alebo (2) necham laptop zhruba hodinku vychladnut a potom medium pri starte (so stlacenou mysou) pekne vyskoci. Stava sa mi to hlavne pri starych mediach (4+ rocne), najlepsie ich tam ale radsej nestrkat :)

    #109677
    alchymister
    Účastník (Participant)

    noo.. to som samozrejme vyskusal, doprial som mu kludu i vaaacej ako sa patri, sak co sa ma co flakat, ja som pan a on je sluha, no nyst.. ziadna priazniva odpoved. drzim mys pri starte a nyst, potom eject tiez nyst.. ten terminal prave skusam, nevyznam sa v tom, pisem to tam no bez reakcie.. shit.. a je to dvd z prace pozicane, merde, co ho mysim vratit. ale dikes za tip a dobruu..

    #109980
    martinoza
    Účastník (Participant)

    Este jedna vec pomaha, je to zvlastne, ale casto to funguje: ked sa uz CD/DVD neda vysunut prostrednictvom iTunes, eject tlacidla na klavesnici, podrzanim mysky pri starte, ani nijako inak, skus ho vysunut prostrednictvom Toastu. Neviem, aku hrubu silu pouziva Toast, ale zabera to.

    Posledna sanca – servis, alebo si rozober pocitac svojpomocne. Nedoporucujem, po domacej operacii je vysoka sanca, ze mechanika, ak aj este bola funkcna, do par tyzdnov/mesiacov pomaly odumrie.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.