Safari – táto webová stránka využíva príliš veľa pamäte

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Safari – táto webová stránka využíva príliš veľa pamäte

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #553505
    DanielDevil
    Účastník (Participant)

    Je tu niekto, komu vyskakuje v Safari (hlavne na FB) hore hláška “Táto webová stránka využíva príliš veľa pamäte. Jej zatvorením možno zlepšíte odozvu svojho Macu” a treba vždy zrušiť cez X toto vyskakovacie okno. Už mi to robí mesiace a zjavne je to problém, ktorí majú niektorí užívatelia už roky (viď https://discussions.apple.com/thread/8353302?page=1) , ale nikde som nenašiel riešenie :(

    #553546
    rudo.ba
    Účastník (Participant)

    Skúsiť iný prehliadač (Firefox, Chrome)? Tiež som neúspešne pátral po riešení. Podobná hláška (že stránka spotrebúva veľa energie atď) sa mi zvykne zobraziť v Safari pri hraní online hry na MacBooku pripojenom na nabíjačku, dokonca aj na desktope MacPro. Človek by očakával že v týchto prípadoch je nejaká nadmerná spotreba bezpredmetná a hláška by sa vôbec nemala zobraziť, nieto ešte opakovane za sebou, bez možnosti vypnutia tejto „featury“.

    #553548
    DanielDevil
    Účastník (Participant)

    Zmenu prehliadača mám až ako poslednú možnosť, takže to skúsim vyriešiť nejako inak, snáď sa mi to podarí

    #555535
    Lubco
    Účastník (Participant)

    Podarilo sa ti to nejako vyriešiť? Mne sa to tiež občas zobrazuje.

    #585372
    FoXo
    Účastník (Participant)

    Mávam rovnaký problem takmer každý deň. Zatiaľ som nevyriešil. Prechod na iný prehliadač nemienim.

    #586194
    DanielDevil
    Účastník (Participant)

    Ako jediné riešenie som zatiaľ našiel odporúčanie na preinštaláciu celého systému (nestačí upgrade). K tomu som sa však nedostal.

    #589188
    FoXo
    Účastník (Participant)

    uff hoci je to jednoduchsie ako ked som si preinstaval Win tak dat si dokopy vsetko po reinstalacii by ma drblo. A spravit instalaciu zo zalohy tazkopovedat ci nebude ta chyba aj vnej :D Nuz pockame na novy mac os a mozno spravim aj naonov instalaciu kedze pri novom systeme zahadne ziskam pri novej instalaci zrazu aj 40 GB miesta navyse :D

    #594051
    applefruit
    Účastník (Participant)

    Žiadna reinštalácia nič nerieši.. hláška o tom, že stránka spotrebováva veľa energie sa zobrazí ak veľa scrollujete napr. facebook a podobne stránky a to pretože všetko, čo ste prescrollovali sa ukladá do RAM a až sa tam toho nabalí toľko, že Vám dá toto hlásenie.. buď reloadnite stránku alebo toľko nescrollujte :-) na Mac okrem Safari je výborná Opera, ostatnému by som sa vyhol, ale Safari je dobré. Hlášku tiež kľudne môžete bez problémov ignorovať. Nejedná sa o žiadny problém.

    #601969
    DanielDevil
    Účastník (Participant)

    Mne to žiaľ robí aj pri iných stránkach, ktoré využívam pri práci, čiže to nie je len o scrollovaní FB, ten som dal ako príklad, lebo ho pozná asi každý. Viem, že sa to dá ignorovať, alebo zavrieť, ale mne to jednoducho vadí, že to tam vyskakuje. Robí mi to už aj na novom Macu so 16 GB RAM, kde som dúfal, že by som sa toho mohol zbaviť :/

    #604195
    applefruit
    Účastník (Participant)

    to je aj problém stránok ako a na čom fungujú a len nie macu/safari.. je to len informácia proste.. kapacita RAM to neovplyvní nijak, proste sa to tam nakešuje až je tam toho moc a preto to upozorní.. iný browser túto funkciu nemá zatiaľ okrem safari a preto to v inom browseri nevyskočí, ale všetky na báze chromium to rovnako nakešujú ako safari a jedine Firefox by sa inak správal v tomto prípade, lebo používa iný svoj engine, ktorý sa správa inak oproti dnes zaužívanému štandardu medzi browsermi.

    #1133746
    hugo943
    Účastník (Participant)

    Zdravim, mam rovnaky problem, riesil som to cez podporu apple asi dva tyzdne, dostali sa az na vyssiu podporu a na inziniersky team, preskusane boli vsetky moznosti (sukromne okno, safe mode, az po preinstalaciu softveru), nepomohlo nic, dneska mi poslali taketo vyjadrenie od inzinierskeho teamu:

    „Prešetril som situaciu a podla vyjadrenia našich inžinierov je toto spravanie očakavané z dôvodu ochrany procesora ako aj baterie.
    Niektore stranky jednoducho majú velky dopad a vyžaduju si viac pamäte.
    Kedże Safari je naša aplikácia, má fukciu ochrany. Preto niektore sa niektoré stranky znovu načitajú. Aby sa taketo spravanie obmedzilo vyrobcovia ich musia aktualizovat a prisposobit.”

    Vpodstate mi nijako nepomohli, preto pisem sem, pri skusani v chrome alebo firefox nebol ziadny problem, takisto pri pozerani stiahnutych filmov.

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.