Refurbished tovar, ponuka ho niekto v SR/EU?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Refurbished tovar, ponuka ho niekto v SR/EU?

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55027
    naconazov
    Účastník (Participant)

    Tak ako pozeram na nete daju sa kupit v USA aj refurbished macky, tak ma zaujalo ci to niekto ponuka aj tu na slovensku alebo v EU? Cital som, ze to su skoro ako nove macky a pre mna ako pre studenta aj tak nema zmysel kupovat nieco nove ked to aj tak mozno neprezije na intraku… hmm (ano je to blbe ludia su svine).

    #109708
    MiroR
    Účastník (Participant)

    Ano,

    pozri si ebay.de, platit s dá cez paypal, väčšina obchodníkov posiela aj na Slovensko. Obchodníci: avides, getmac_de, macausaachen atď. Dokonca pre plátcov DPH posielajú bez dane. Ja som kúpil od avides, nie refurbished ale nový MA699 začiatkom augusta za 600 EUR aj s poštovným. Chce to striehnuť na aukciu, ktorá končí vo vhodnú dobu a prihodiť vhodne neskoro.

    #109710
    naconazov
    Účastník (Participant)

    Dik,

    Cez ebay.com(USA) som uz kupoval, vecsinou mi aj vsetko dojde len obcas sa stava ze nie a vybavocacky cez paypal… nie velmi prijemne. Preto sa aj trocha bojim kupovat drahsie veci.. ale za pokus to stoji i ked po nemcky to bude zabavne…;p.
    Ked to kupim dam vediet co a ako, ale asi aj tak pockam na Leoparda… .
    Dakujem

    S pozdraovm

    #109711
    marek
    Účastník (Participant)

    a co clo a pripadne obmedzenia dovozu elektronickych zariadeni napriklad z USA

    to ako riesite?

    #109713
    naconazov
    Účastník (Participant)

    Elektroniku som zatial kupoval iba z hong kongu a aj dosla na moje udivenie, lebo blazon cinan to poslal ako obycajnu postu.
    Robí sa to tak ze sa to oznaci ako darcek, teda na kolko je znaly daný predavajuci a zalezi aj cez aku spolocnost prepravuje a pod. Ale napr. som si objednával cinelu z floridy a cesta na slovensko ma vysla skoro ako samotna cinela kedze to poslal letecky (ale vedel som to bolo to napisane pri kupovani) a ma to vyhodou mozes sledovat aj kde sa prave nachadza tvoj tovar tzv. tracking number.

    #109714
    MiroR
    Účastník (Participant)

    Y USA som kupoval raz, bolo treba platit dph, clo nebolo. Ale cez ebay.de nie je problem, kupujem len z EU a davam pozor na artikelort – odkial je, lebo sa moze stat, ze to ide mimo EU. Inak bez problemov, kupoval som vela veci, aj drahych a vsetko doslo ako napisane. Aletreba pozerat na hodnotenia podrobne (nielen pocet, ale aj ako casto predava a ake veci, ci sa neodlisuju od aktualneho artikla).

    #109717
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    no da sa predsa aj cez apple.de resp. apple.at su tam refurbished certified stroje, ale zvykne sa to rychlo rozchytat, pridavaju nove veci tusim o 10:00 hod rano ak sa nemylim

    #218006
    yurayko
    Účastník (Participant)

    Neviem ci to niekoho zaujima, ale na Slovensku by mohlo :) Na http://www.refurb.me/ najdete zoznam Apple produktov za zvyhodnene ceny. Pisem to iba preto, ze sa tam uz daju kupit aj najnovsie modely MBP. Krajina sa da zmenit a produkty sa objednavaju standartne cez Apple Store samozrejme online ;)

    #218781
    Kayman
    Účastník (Participant)

    Moze mi niekto plis vysvetlit co to refurbished vlastne znamena?Ako viem co znamena samotne slovko, ale v praxi, tykajuc sa Apple produktov? je to nieco ako vyreklamovany?Napriklad kupil som teraz z ebay.de novy ipod nano a obal bol bnejaky neeplacky ( ako normalne logo, cisla, vsetko pekne zabalene ) ale normal krabica, nie ta mala priehladna plastova skatulka…A na obale bolo samozrejme napisane Apple Certified Refurbished…diki

    #218783
    miskosvk
    Účastník (Participant)

    Refurbished znamena, ze tovar sa pre nejaky dovod vratil spat do predajne, alebo priamo vyrobcovi. Moze ist napr. o nevhodny darcek, clovek si to rozmyslel a chcel vratit peniaze, rozhodol sa ze ten kus vymeni za iny, atd. Jedna sa o cokolvek co bolo uz rozbalene a mozno aj chvilku pouzite resp. zapnute. Takyto tovar Apple nemoze predavat ako novy, preto ide spat do tovarne, kde skontroluju jeho funkcnost, v pripade mech. poskriabania, kozmetickych chyb, vymenia napr. kovove telo, alebo display, v pripade tech chyb vymenia nejake suciastky, otestuju funkcnost a ak prejde vystupnou QA kontrolou zabalia ho do ineho balenia ako je predajne (retail) – pouzivaju sa lacnejsie obaly ktore uz nie je nutne lakavo “prezentovat” na predajniach a tovar sa preda za vyrazne znizenu cenu. Vo vela pripadoch ale moze ist o novy nepouzity ovar len ho proste nemozu predat ak “novy”. Slovensky vyraz je “repasovany”.

    Ja som si takto v USA kupil MacBook ktory nema jedinu chybu a bol ako novy. Mozem jednoznacne odporucit, refurbished sa da kupit napr. z Rakuskeho store (co je najblizsie).

    #218785
    Kayman
    Účastník (Participant)

    miskosvk diki za uplnu odpoved, presne toto som chcel pocut – aj som si myslel ze to bude take nieco. Tak uz chapem ten obal…Som sa bal ci nebude nejako vadny ten iPod.

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.